Vacsorára bőven elég ez a gazdag olasz leves barna rizzsel, tofuval és friss spenóttal

Ha szereted a leveseket, érdemes kipróbálnod ezt a különleges, friss spenóttal készült változatot, amibe nálunk egy adag egészséges barna rizs is került. Ebben a verzióban simán kiválthat egy vacsorát is.

A barna rizs szívünk egészségére is pozitívan hat, köszönhetően a benne található rostoknak és egyéb hasznos tápanyagoknak, a tufuval pedig egy jó adag fehérje is jut a szervezetedbe. Ha szívesen ennél gazdagabb, mégis könnyű fogásokat, ezzel kezdd az életmódváltást! Ha épp nincs 45 perced a rizs megpuhítására, tálald helyette főtt csicseriborsó-konzervvel, azzal is tökéletes lesz. 

Olasz fűszerek is kerülhetnek a tetejére.
Olasz fűszerek is kerülhetnek a tetejére.djedzura

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka (füstölt) tofu
  • 1 bögre friss spenót
  • 1 bögre barna rizs
  • 4 bögre alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 darab fokhagymagerezd
  • 1 kisebb szál répa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 bögre gomba vagy zöldborsó
  • 2 kisebb darab friss, meghámozott paradicsom
  • ízlés szerint friss bazsalikom és oregánó
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab zellerszár
  • 2 evőkanál pesto
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a felkockázott hagymákat a forró olajra, majd néhány perc után add hozzá a felkockázott zöldségeket is, a paradicsomot kivéve. 

Közben a rizst tedd fel az alaplében főni kis lángon, majd 45 perc után keverd el benne a zöldségeket és a pestót is. Főzd 10 percig, majd add hozzá a tofut is. Ha szükséges, önts alá egy kis vizet, sózd és bosozd, majd vedd e a tűzről. Tálald a friss spenóttal és paradicsommal elkeverve, a friss zöldfűszerekkel a tetején.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek