A barna rizs szívünk egészségére is pozitívan hat, köszönhetően a benne található rostoknak és egyéb hasznos tápanyagoknak, a tufuval pedig egy jó adag fehérje is jut a szervezetedbe. Ha szívesen ennél gazdagabb, mégis könnyű fogásokat, ezzel kezdd az életmódváltást! Ha épp nincs 45 perced a rizs megpuhítására, tálald helyette főtt csicseriborsó-konzervvel, azzal is tökéletes lesz.
Hozzávalók 2 személyre
- 15 deka (füstölt) tofu
- 1 bögre friss spenót
- 1 bögre barna rizs
- 4 bögre alaplé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 darab fokhagymagerezd
- 1 kisebb szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 bögre gomba vagy zöldborsó
- 2 kisebb darab friss, meghámozott paradicsom
- ízlés szerint friss bazsalikom és oregánó
- ízlés szerint só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab zellerszár
- 2 evőkanál pesto
Elkészítés:
Dobd a felkockázott hagymákat a forró olajra, majd néhány perc után add hozzá a felkockázott zöldségeket is, a paradicsomot kivéve.
Közben a rizst tedd fel az alaplében főni kis lángon, majd 45 perc után keverd el benne a zöldségeket és a pestót is. Főzd 10 percig, majd add hozzá a tofut is. Ha szükséges, önts alá egy kis vizet, sózd és bosozd, majd vedd e a tűzről. Tálald a friss spenóttal és paradicsommal elkeverve, a friss zöldfűszerekkel a tetején.