Nálunk zöldségek kerültek a panírba, de működik sajttal és akár húsokkal is. Ha szereted a csípőset, adj a panírhoz egy kis kanál Cayenne-borsot, ami a kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is. Ha még különlegesebbé tennéd, füstöltpaprika-port adj a panírhoz.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej rózsáira szedett brokkoli
- 1 fej rózsáira szedett karfiol
- 3 darab tojás
- 1 bögre zsemlemorzsa vagy pankomorzsa
- 1 bögre liszt vagy zabpehelyliszt
- só és bors ízlés szerint
- 1 nagyobb darab felkarikázott cukkini
- 1 nagyobb darab felkarikázott padlizsán
- 0.5 bögre zabkorpa
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
Szedd rózsária a karfiolt és a brokkolit, majd főzd félpuhára őket sós vízben. A cukkinit és a padlizsánt sózd és borsod meg egy kicsit, és tedd félre.
Panírozd be a zöldségeket a megszokott módon (zab)lisztbe, majd a tojásba, ezek után a zabkorpával elkevert morzsában forgasd meg őket. Forró, bő olajban süsd meg a zöldségeket néhány perc alatt. Ha megsültek, csípős, paradicsomos-ketchupos mázat is készíthetsz nekik szezámmaggal, de jól illik hozzá a juhtúróval, tejföllel és kaporral készült mártogatós is.
Ha pedig a zöldségeket variálnád, pródáld ki a karalábét tárkonyos bundában, a hagymaszeleteket vagy a sajttal töltött, rántott zellerkarikákat.