Lehet a panír is egészségesebb: zabkorpával rántott zöldségek

Az egészséges alapanyagok nagy része olyasmi, amit hiába is próbálna meg az ember leimádkozni a család torkán. Ilyenkor szuper például a zabkorpa, ami egy rakás süteményben és a panírban jól működik. Ha már muszáj kirántani a zöldségeket és a húst, kerüljön a panírba egy-egy adag hasznos rost a zsemlemorzsa mellé.

Nálunk zöldségek kerültek a panírba, de működik sajttal és akár húsokkal is. Ha szereted a csípőset, adj a panírhoz egy kis kanál Cayenne-borsot, ami a kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is. Ha még különlegesebbé tennéd, füstöltpaprika-port adj a panírhoz.

Hagymát és zellert is ránthatsz.
Hagymát és zellert is ránthatsz.nobtis

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej rózsáira szedett brokkoli
  • 1 fej rózsáira szedett karfiol
  • 3 darab tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa vagy pankomorzsa
  • 1 bögre liszt vagy zabpehelyliszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab felkarikázott cukkini
  • 1 nagyobb darab felkarikázott padlizsán
  • 0.5 bögre zabkorpa
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Szedd rózsária a karfiolt és a brokkolit, majd főzd félpuhára őket sós vízben. A cukkinit és a padlizsánt sózd és borsod meg egy kicsit, és tedd félre. 

Panírozd be a zöldségeket a megszokott módon (zab)lisztbe, majd a tojásba, ezek után a zabkorpával elkevert morzsában forgasd meg őket. Forró, bő olajban süsd meg a zöldségeket néhány perc alatt. Ha megsültek, csípős, paradicsomos-ketchupos mázat is készíthetsz nekik szezámmaggal, de jól illik hozzá a juhtúróval, tejföllel és kaporral készült mártogatós is.

Ha pedig a zöldségeket variálnád, pródáld ki a karalábét tárkonyos bundában, a hagymaszeleteket vagy a sajttal töltött, rántott zellerkarikákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek