Egy évekkel ezelőtt készült tanulmány eredményei szerint egy-egy szívinfarktust követően a magas rosttartalmú étrend követése mellett tovább éltek a megvizsgáltak. Egy másik, több mint 23.000 embert vizsgáló tanulmány eredményei azt mutatták, hogy azoknál, akik csak kevés rostot fogyasztanak, nagyobb az elhízás, a metabolikus szindróma és a kardiovaszkuláris eredetű betegségek előfordulásának valószínűsége. Ezért érdemes főzés közben, amihez csak lehet, egy kis extra rostot adagolni. Ebben a gofriban tök jól elfér.

Hozzávalók 3 személyre
- 1 evőkanál puha vaj
- 4 nagy evőkanál (teljes kiőrlésű) liszt
- 2 darab tojás
- ízlés szerint cukor (vagy édesítő) (kb. 4 evőkanál)
- 4 evőkanál zabkorpa
- 1 deci tej
- banán, mogyoróvaj, juharszirup (a tálaláshoz)
- 1 csapott teáskanál só
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 darab alma lereszelve (vagy 2 nagy evőkanál almaszósz)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Verd fel a tojások fehérjét, majd keverd el egymással az összes többi hozzávalót. Legvégül forgasd át a keverékben a tojások fehérjét is, majd süsd ki a gofrikat a hagyományos módon.
Tálald mogyoróvajjal, banánszeletekkel és juharszirupppal, garantáltan elég lesz belőle egy. Ha pedig ez a változat nem jön be, készíts mellé gyümölcsragut fűszerekkel és egy kevés mézzel vagy édesítővel, esetleg tálald diétás dzsemmel, fahéjjal és egy jó adag házi tejszínhabbal.
Hogy reggelire, vacsorára, desszertként, vagy gyerekzsúr “attrakciójaként” prezentáljuk a gofrit, az részletkérdés, csak ne spóroljuk ki belőle az anyagot.
Tovább olvasom