Reggeli egészségesebb változatban: zabkorpás gofri banánnal és mogyoróvajjal

Érdemes bármihez egy kis extra rostot adni, azt is elmondjuk, miért. Az ízében egyáltalán nem lesz változás, ugyanolyan klassz, reggeli gofri kerül az asztalra, de rosttartalma miatt hosszú távon azért több előnye is lehet. Ha mogyoróvajjal és banánnal készíted, egy szelet is garantáltan eltelít délig.

Egy évekkel ezelőtt készült tanulmány eredményei szerint egy-egy szívinfarktust követően a magas rosttartalmú étrend követése mellett tovább éltek a megvizsgáltak. Egy másik, több mint 23.000 embert vizsgáló tanulmány eredményei azt mutatták, hogy azoknál, akik csak kevés rostot fogyasztanak, nagyobb az elhízás, a metabolikus szindróma és a kardiovaszkuláris eredetű betegségek előfordulásának valószínűsége. Ezért érdemes főzés közben, amihez csak lehet, egy kis extra rostot adagolni. Ebben a gofriban tök jól elfér. 

Gyümölcsökkel is finom, virágokkal pedig látványos.
Gyümölcsökkel is finom, virágokkal pedig látványos.Ceneri

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 evőkanál puha vaj
  • 4 nagy evőkanál (teljes kiőrlésű) liszt
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint cukor (vagy édesítő) (kb. 4 evőkanál)
  • 4 evőkanál zabkorpa
  • 1 deci tej
  • banán, mogyoróvaj, juharszirup (a tálaláshoz)
  • 1 csapott teáskanál
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 darab alma lereszelve (vagy 2 nagy evőkanál almaszósz)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a tojások fehérjét, majd keverd el egymással az összes többi hozzávalót. Legvégül forgasd át a keverékben a tojások fehérjét is, majd süsd ki a gofrikat a hagyományos módon.

Tálald mogyoróvajjal, banánszeletekkel és juharszirupppal, garantáltan elég lesz belőle egy. Ha pedig ez a változat nem jön be, készíts mellé gyümölcsragut fűszerekkel és egy kevés mézzel vagy édesítővel, esetleg tálald diétás dzsemmel, fahéjjal és egy jó adag házi tejszínhabbal. 

Édes gofri, sós gofri - jó gofri!

Hogy reggelire, vacsorára, desszertként, vagy gyerekzsúr “attrakciójaként” prezentáljuk a gofrit, az részletkérdés, csak ne spóroljuk ki belőle az anyagot.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Amiért érdemes a szekrény mélyéről elővarázsolni a gofrisütőt: gofri tökkel és gyömbérrel

Csak egy kis tejszínhab és esetleg egy kevés étcsokoládé-forgács kell hozzá.

2019. október7., 12:13

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Elegáns reggeli: csokis gofri narancskrémmel, zabpehelylisztből

Egyszerű és isteni, vagyis benne van majdnem minden, amit egy reggeli fogástól elvárhatunk. Ha pedig egészséges cukoralternatívával és hozzánk hasonlóan zabpehelyliszttel készíted, akkor valóban még egészséges is lesz. Díszítsd hámozott naracsszeletekkel, így még a legszigorúbb egészségmániások is imádni fogják.

2021. október14., 09:20

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

2021. szeptember23., 10:24

Mustra