A céklát azért imádjuk, mert az egyik legegészségesebb zöldségünk, amiben sokkal több van, mint hogy minden alkalommal ecetes savanyúságként végezze az asztalunkon. A cékla magas kálium-, magnézium-, vas-, folsav- és vitamintartalommal bír, ezeken felül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat is tartalmaz. Értékes anyagainak köszönhetően segíthet csökkenteni a vérnyomást és a stroke, a szívroham kockázatát is.
Hozzávalók 2 személyre
- 3 darab főtt cékla
- 1 pohár joghurt
- 1 gerezd lereszelt fokhagyma
- 25 deka cottage cheese
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 2 evőkanál zabkorpa
- ízlés szerint fahéj és római kömény
Elkészítés:
Vágd össze kissé a még meleg céklát, majd egy aprítógépben vagy botmixerrel dolgozd el a többi hozzávalóval, a zabkorpát kivéve. A legvégén azt is keverd el benne, majd tálald rengeteg friss petrezselyemmel a tetején. Mártogatósként, szendvicsekben és sült fehérrépa mellett, köretként is tökéletes.