Mártogatósként és köretként is finom: egzotikus céklapüré zabkorpával és friss petrezselyemmel

Egyszerű pirítóssal is kiváló, de néhány szál köményes, sült fehérrépa mellett tökéletes köret lesz ebből a céklapüréből, amit halak és csirke mellett akár a krumplipüréhez hasonlóan is tálalhatsz.

A céklát azért imádjuk, mert az egyik legegészségesebb zöldségünk, amiben sokkal több van, mint hogy minden alkalommal ecetes savanyúságként végezze az asztalunkon. A cékla magas kálium-, magnézium-, vas-, folsav- és vitamintartalommal bír, ezeken felül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat is tartalmaz. Értékes anyagainak köszönhetően segíthet csökkenteni a vérnyomást és a stroke, a szívroham kockázatát is. 
 

GettyImages-517798208
Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab főtt cékla
  • 1 pohár joghurt
  • 1 gerezd lereszelt fokhagyma
  • 25 deka cottage cheese
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • ízlés szerint fahéj és római kömény
Recept idők

Elkészítés:

Vágd össze kissé a még meleg céklát, majd egy aprítógépben vagy botmixerrel dolgozd el a többi hozzávalóval, a zabkorpát kivéve. A legvégén azt is keverd el benne, majd tálald rengeteg friss petrezselyemmel a tetején. Mártogatósként, szendvicsekben és sült fehérrépa mellett, köretként is tökéletes.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek