Bűnözz okosan: vaníliás almás pite zabliszttel és zabkorpával

Na persze, majd biztos nem fogjuk megoldani, hogy az almás pite a diéta alatt is egy teljesen legálisan fogyasztható, már-már ajánlott édesség legyen!

Ha zabkorpával, egészséges édesítőkkel és jó sok gyümölccsel készíted, nem kell aggódnod egy-egy szelet almás pite miatt. A zabkorpa az egyik féle rostot adja hozzá, az alma a másikat, nincs itt szó semmiféle bűnözésről.
 

Tortaformában és tepsiben is készítheted.
Tortaformában és tepsiben is készítheted.LauriPatterson

Hozzávalók 10 adaghoz

A tésztához

  • 3.5 bögre zabpehelyliszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 4 evőkanál zabkorpa
  • 1 csapott teáskanál
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 10 deka puha vaj
  • 3 deci tejföl
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 tojássárgája

A töletékhez

  • 1.5 kiló alma
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 teáskanál vaníliakivonat (fahéjat is használhatsz helyette)
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le az almát, add hozzá a cukrot, a vaníliát és a citromlevet, majd keverd el benne az étkezési keményítőt  is.

Közben dolgozd el jól egymással a tészta hozzávalóit, felezd el a tésztát, és tedd az egyik felét kinyújtva egy sütőpapírral kibélelelt tepsi aljára. Erre jön az almás keverék (a leve nélkül), majd a tetejére a tészta másik fele. Kend meg tojássárgájával, és szurkáld meg egy kicsit villával a tészta tetejét, majd előmelegített sütőben, 170-180 fokon süsd aranybarnára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek