Egy menő, könnyű, zöldséges finomság, aminek töltelékébe nálunk egy kis adag, alaplében puhult bulgur is került. A bulgurt elkészítés előtt érdemes a csap alatt jól átmosni, így eltávolíthatod a szemekről az esetleges keményítőmaradványokat, és a köreted biztosan nem ragad össze.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab padlizsán
- 4 darab megtisztított paradicsom
- 1 szál újhagyma
- 0.5 bögre bulgur
- 2 darab szárzeller
- 2 evőkanál mazsola
- ízlés szerint fahéj, római kömény, bors, só
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 bögre alaplé
- olívaolaj
- 0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Forrald fel az alaplevet, keverd el benne a bulgurt, és tedd féle legalább negyedórára, hogy fedő alatt megpuhulhasson.
Vágd félbe a padlizsánokat, és süsd a grillen lefelé fordítva, amíg a belseje megpuhul. Ezek után kanalazd ki a padlizsán belsejét, vágd falatokra, és tedd egy tálba. Aprítsd fel a zöldségeket apró darabokra, és azok is mehetnek a padlizsánhoz, majd add a keverékhez a fűszereket is. Ha a bulgur megpuhult, azzal is forgasd össze, majd töltsd vissza a padlizsánokba. Adj neki még 15 percet a sütőben, és tálald friss petrezselyemmel. Hedonista változatban sajttal és olajon megpirított darált hússal egészítheted ki.