Télen is jólesik egy nagy tál egészséges tabbouleh – így készítheted el legegyszerűbben az egészséges salátát

A tabbouleh az egyik legismertebb közel-keleti étel, aminek egyik talán legfontosabb jellemzője, hogy a petrezselyem nem csak egyszerű ízesítőként szerepel benne. Rengeteg kell belőle, ami mellé egyes receptek szerint a friss mentalevelek is elengedhetetlenek. Mint minden hideg téli héten, ezen is van egy olyan fogásunk, amivel a nyarat idézheted meg, most ez a saláta lett a kiválasztott!

Ha nagyon autentikus akarsz lenni, készíts mellé egy fűszeres csirkenyársat vagy kebabot egy kis hideg, joghurtos szósszal és egy nagy tepsi baklavát. Nálunk ez a saláta alaplében puhult bulgurral és egy kevés lime-lével készült el, hagyma helyett pedig a kissé enyhébb ízű snidlinget adtuk hozzá. 

Mindet megkóstolnánk.
Mindet megkóstolnánk.Floortje

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab lime leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • 1 fél kígyóuborka
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplét vagy a vizet, és add hozzá a bulgurt, és ha szükséges, sót és borsot. Egyszer keverd át, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyd úgy 25 perc alatt megpuhulni. Közben apríts fel minden hozzávalót, és keverd el őket egymással, fűszerezd, majd amikor a bulgur langyosra hűlt, forgasd át a keverékben. Szuper az egyszerű húsok és halak mellett.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek