Ha nagyon autentikus akarsz lenni, készíts mellé egy fűszeres csirkenyársat vagy kebabot egy kis hideg, joghurtos szósszal és egy nagy tepsi baklavát. Nálunk ez a saláta alaplében puhult bulgurral és egy kevés lime-lével készült el, hagyma helyett pedig a kissé enyhébb ízű snidlinget adtuk hozzá.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre alaplé vagy víz
- 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab lime leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 darab meghámozott paradicsom
- 2 nagy csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor menta
- 1 csokor snidling
- 1 fél kígyóuborka
Elkészítés:
Forrald fel az alaplét vagy a vizet, és add hozzá a bulgurt, és ha szükséges, sót és borsot. Egyszer keverd át, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyd úgy 25 perc alatt megpuhulni. Közben apríts fel minden hozzávalót, és keverd el őket egymással, fűszerezd, majd amikor a bulgur langyosra hűlt, forgasd át a keverékben. Szuper az egyszerű húsok és halak mellett.