Sonkába tekert csirkemáj grillezve, gyümölcsökkel – így lehet diétás a kedvenced

Tíz deka szárnyasmájban alig több mint 100 kalória van, így egy kevés sonkába tekerve készítettünk belőle valami nagyon finomat. Ha egy kis vajjal megkent, grillezett gyümölccsel tálalod, lehet belőle viszonylag egészséges fogás, ami segít átbillenni a már néhány hete tartott és már nagyon kifulladni látszó újévi fogadalmak holtpontjain.

Alma és ananász helyett választhatsz barackot, zellert, padlizsánt és cukkinit is, a legfontosabb, hogy olyan körete legyen a májnak, amit szívesen eszel ebben a grillezett változatban. Nem lesz velük sok dolgod, elég, ha egy kevés olívaolajjal kened meg a gyümölcs- és zöldségfalatokat sütés előtt.

Egy kis friss salsa is kerülhet mellé.
Egy kis friss salsa is kerülhet mellé.YuraWhite

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab alma
  • 6 darab ananászkarika
  • 40 deka csirkemáj
  • 20 deka füstölt sonkaszelet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és majoránna
Recept idők

Karikázd fel a gyümölcsöket egyforma vasatgságúra – az almát szabadítsd meg előtte a magháztól és a héjától is. Ha ezzel megvagy, egy kis olajozás után mehetnek egy kontaktgrillbe. 

Amíg puhulnak, fűszerezd a májdarabokat, és egyenként tekerd bele egy-egy érett sonkaszeletbe – nálunk fekete-erdei sonkaszeletekkel készült. A forró grillben néhány perc elég lesz a májnak, annak vastagságától függően. Akkor jó, ha még nem kemény, de már nincs rózsaszín leve. Tálald a májat a gyümölcsökkel, és ha még izgalmasabbá tennéd, az ananászokat egy kis csilis mézzel, az almát egy kevés olvasztott vajban elkevert fahéjjal kenegesd meg tálalás előtt. Még diétásabb változatban cukkinivel készítsd, ha pedig nem számítanak a kalóriák, egy adag párolt rizst kínálj mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek