Alma és ananász helyett választhatsz barackot, zellert, padlizsánt és cukkinit is, a legfontosabb, hogy olyan körete legyen a májnak, amit szívesen eszel ebben a grillezett változatban. Nem lesz velük sok dolgod, elég, ha egy kevés olívaolajjal kened meg a gyümölcs- és zöldségfalatokat sütés előtt.
Hozzávalók 2 személyre
- 3 darab alma
- 6 darab ananászkarika
- 40 deka csirkemáj
- 20 deka füstölt sonkaszelet
- 3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors és majoránna
Karikázd fel a gyümölcsöket egyforma vasatgságúra – az almát szabadítsd meg előtte a magháztól és a héjától is. Ha ezzel megvagy, egy kis olajozás után mehetnek egy kontaktgrillbe.
Amíg puhulnak, fűszerezd a májdarabokat, és egyenként tekerd bele egy-egy érett sonkaszeletbe – nálunk fekete-erdei sonkaszeletekkel készült. A forró grillben néhány perc elég lesz a májnak, annak vastagságától függően. Akkor jó, ha még nem kemény, de már nincs rózsaszín leve. Tálald a májat a gyümölcsökkel, és ha még izgalmasabbá tennéd, az ananászokat egy kis csilis mézzel, az almát egy kevés olvasztott vajban elkevert fahéjjal kenegesd meg tálalás előtt. Még diétásabb változatban cukkinivel készítsd, ha pedig nem számítanak a kalóriák, egy adag párolt rizst kínálj mellé.