Szénhidrátparások, figyelem! Tojással, sonkával sült avokádó reggelire

Ha szeretnél minél több olyan finomságot enni, ami úgy laktat, hogy közben egészséges, és még nem is annyira húsos fogás, akkor szeretni fogod ezt a krémesre sült avokádót, amit most tojással és sovány sonkával készítettünk el.

Nem kizárólag reggelire jó ez az egyszerű sült avokádó – egy kis parmezánnal, pirított, fűszeres dióval és rozskenyérrel akár egy egészséges, könnyű vacsora is összeállítható belőle.

GettyImages-972855786
LauriPatterson

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 darab avokádó
  • 2 tojás
  • 2 szelet jó minőségű sonka
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 0.5 lime
Recept idők

Elkészítés:

Felezd el a meghámozott avokádókat, és a gömbölyű oldaluknál vágj le belőlük egy keveset, hogy stabilan megálljanak. Mehet mindegyikre néhány csepp lime-lé, só és bors is.

Helyezd őket kis lángon a forró vajra, szórj rájuk egy adag apróra vágott sonkát, és üsd rá a tojást is. Azt is sózd és borsozd, majd fedő alatt süsd addig, amíg a tojás elkészül. Ha a zsiradékkal spórolnál, sütőben is készítheted, ha pedig szereted a csípőset, a végén egy kis adag csilipehellyel szórd meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek