Ehhez nem kell konyhai gyakorlat: csak egy kis hagymával összesütöd a húst, beletöltöd a cukkinihajókba, és adsz neki egy fél órát. Ennyi idő alatt ráolvad a sajt, és a cukkini is tökéletes állagúra sül. Ideális életmódváltó vacsora, amivel egyáltalán nem érzed, hogy nagy áldozatokat kellene hoznod az egészség oltárán. Ha nem fontos, hogy vegán legyen, akkor egy-egy vékony szelet parmezánnal vagy grana padanóval küldd meg a tetejét.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 közepes darab cukkini
- 2 doboz növényi darált hús (275 gramm)
- 1 darab felkockázott vöröshagyma
- 1 csapott teáskanál fokhagymapor
- 1 bögre reszelt (növényi) sajt
- 3 evőkanál növényi olaj
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Süsd néhány percig a vöröshagymát a forró olajban kis lángon. Közben hosszában vágd fel a cukkiniket, kapard ki egy kanállal mindegyik belsejét, és az így kapott cukkinidarabokat vágd apróra és dobd a hagymák mellé. Ekkor mehet a keverékhez a vega darált hús, a fokhagymapor, a só és a bors. Puhítsd úgy 10 percig fedő alatt, majd oszd el a keveréket négyfelé, és kanalazd a cukkinihajókba. Ha ezzel megvagy, mehet rá a sajt, és tedd a sütőbe úgy 30 percre. Könnyű, fűszeres és nagyon finom fogás lesz belőle – a legjobb úgy, ha a cukkini még ress, a sajt már jól elolvadt a húsos ragu tetején.