Isteni, egyszerű töltött cukkini húsmentesen – ezzel szereted meg a vega életmódot

Hússal is imádjuk a töltött cukkinit, ezért kipróbáltuk, mit tud a nagyáruházak polcain nem is olyan régóta kapható, borsó-, búza- és a szójafehérje alapú darált hússal. Meglepően finom lett a végeredmény, pedig vegán sajttal készült, jó sok borssal és egy kis vörös- és fokhagymával.

Ehhez nem kell konyhai gyakorlat: csak egy kis hagymával összesütöd a húst, beletöltöd a cukkinihajókba, és adsz neki egy fél órát. Ennyi idő alatt ráolvad a sajt, és a cukkini is tökéletes állagúra sül. Ideális életmódváltó vacsora, amivel egyáltalán nem érzed, hogy nagy áldozatokat kellene hoznod az egészség oltárán. Ha nem fontos, hogy vegán legyen, akkor egy-egy vékony szelet parmezánnal vagy grana padanóval küldd meg a tetejét. 

Mehet erre még sajt.
Mehet erre még sajt.Drbouz

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 közepes darab cukkini
  • 2 doboz növényi darált hús (275 gramm)
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 1 csapott teáskanál fokhagymapor
  • 1 bögre reszelt (növényi) sajt
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Süsd néhány percig a vöröshagymát a forró olajban kis lángon. Közben hosszában vágd fel a cukkiniket, kapard ki egy kanállal mindegyik belsejét, és az így kapott cukkinidarabokat vágd apróra és dobd a hagymák mellé. Ekkor mehet a keverékhez a vega darált hús, a fokhagymapor, a só és a bors. Puhítsd úgy 10 percig fedő alatt, majd oszd el a keveréket négyfelé, és kanalazd a cukkinihajókba. Ha ezzel megvagy, mehet rá a sajt, és tedd a sütőbe úgy 30 percre. Könnyű, fűszeres és nagyon finom fogás lesz belőle – a legjobb úgy, ha a cukkini még ress, a sajt már jól elolvadt a húsos ragu tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek