Ha a virslivel a legjobban akarsz járni, de nincs még kedvenc márkád, keresd azt, amelyikben a legtöbb hús és a legkevesebb adalékanyag van. Ehhez a leveshez mi grillezztük a virslit, így a forró falatok jó kis kísérői lesznek a tejszínes, burgonyás levesnek.
Ha vannak otthon friss zöld fűszerek, apríts bele tálaláskor egy-egy jó adagot belőlük, mert szinte bármelyik tökéletesen illik hozzá a kaportól a snidlingen át a bazsalikomig.
Hozzávalók 4 személyre
- 40 deka burgonya
- 3 deci tejszín
- 4 darab virsli
- 1 evőkanál tejföl
- 1 apróra vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 3 leveskocka
- ízlés szerint só, bors és szerencsendió
- 1 csapott evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Öt percig puhítsd a hagymát a forró olajon, majd add hozzá a falatnyi kockákra vágott burgonyát, és pirítsd azzal is néhány percig. Öntsd fel egy liter vízzel, (még jobb, ha van otthon zöldségalaplé), morzsold bele az ízesítőket, és kis lángon főzd puhára a burgonyát.
Ha szeretnél a levesedbe burgonyadarabokat, vegyél ki belőle néhány kanállal a sűrítés előtt, ha pedig teljesen krémesre szeretnéd, botmixerrel pürésítsd, és add hozzá a cukrot, tejszínt, tejfölt, majd keverd el újra. Szerencsés, ha ezeket egy merőkanál meleg levessel kevered el, mielőtt a teljes keverékhez adod. Ezek után ízesítsd sóval és borssal, és ha szereted, szerencsendiót is reszelhetsz bele.
Főtt virslivel is tálalhatod, de ha szívesen megsütnéd, akkor pirítsd 1-2 percig forró olajon, majd összevágva mehet a krémes leves tetejére. Szuper egyszerű, mégis különleges szilveszteri fogás lesz belőle, ami még finomabb egy-egy csokor friss zöld fűszerrel vagy egy kevés reszelt szarvasgombával.