Klassz kis ragulevest hoztunk, ami után már nem kell nehéz második, elég egy vagon palacsinta, és el van intézve a tökéletes hétvégi menü. Jó kis zöldséges fogás, ami jól fog esni a bántóan csirkétlen karácsonyi és szilveszteri fogások után. Csipetke nélkül jóval kevesebb kalória van benne, miközben az íze továbbra is gazdag, magyaros és jó zöldséges. Ha szereted a csípőset, egy kis kanál Cayenne-borssal dobd fel.
Hozzávalók 4 személyre
- 80 deka felkockázott csirkehús
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 darab burgonya
- 1 nagyobb darab vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab paprika
- 1 darab paradicsom
- ízlés szerint só és bors
- 1 nagy evőkanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- 1 negyed zellergumó
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Dinszteld meg az olajon a felkockázott hagymát, majd dobd rá a csirkehúst, és fehéredésig pirítsd. Ha ezzel megvagy, mehet rá a pirospaprika, só és bors, a fűszerek, majd öntsd fel vízzel, és add hozzá a paprikát és a paradicsomot egészben.
A többi zöldséget kockázd fel. Először a zellert add hozzá, majd 10 perc múlva a többi zöldséget, és adj az egész levesnek még negyedórát kis lángon. Ha a hús megpuhult, kóstold meg újra, ízesítsd még sóval, ha szükséges, majd tálalás előtt add hozzá a felaprított petrezselymet is.