Jó sűrű, étcsokis desszert lesz belőle, amiben egyáltalán nem érzed majd a lencsét, csak a regeteg csokit és savanykás-narancsos ricottakrémet. Ha nagyon nem barátod a lencse, ebben a desszertben rejtsd el, senki nem mondja majd meg, hogy van benne.
A legjobb benne, hogy az egész egy pofonegyszerű, bögrés recept, amihez csak egy keverőtál és egy aprítógép kell.
Hozzávalók 6 szelethez
- 0.5 bögre lencse (hagyományos, 2,5 decis bögre)
- 0.5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 10 deka vaj
- 18 deka jó minőségű étcsoki
- 2 mokkáskanál só
- 3 tojás
- 1 teáskanál instant kávé
- 25 deka ricotta
- 2 csapott evőkanál porcukor
- 1 bionarancs héja és leve
Elkészítés:
Olvaszd fel kis lángon a vajat, majd mehet bele az összetört csoki, a só és a kávépor. Ha összeolvadtak, le is veheted a tűzről.
A lisztet szitáld át, a lencsét főzd meg 35 perc alatt, majd aprítógépben dolgozd simára. Ehhez mehet aztán a liszt, a tojások és a langyosra hűlt csokis vaj. Add az egészhez a cukrot is, majd egy kisebb tortaformában vagy tepsiben süsd meg úgy 25 perc alatt.
A ricottakrémhez csak keverd el a pocukrot a ricottával és a narancs héjával és levével, majd ezt a finom krémet kanalazd a hideg sütik tetejére. Másnap is tökéletes, sőt talán még finomabb. Sűrű, csokis desszert lesz belőle, szerintem ez az egyik legfinomabb brownie-recept.
Ha a ricottakrémhez (vagy akár túróhóz) egy tojást is adsz, azt sütés előtt a tésztába kanalazva túrókrémes brownie-t tudsz készíteni.