A szilveszteri kötelező pofonegyszerűen: korhelyleves csípős kolbásszal

Újév napján a korhelyleves legalább annyira elhagyhatatlan, mint a pezsgőt valamilyen más alkoholra meggondolatlanul ráinni, éjfél után ezer éve nem látott ismerősöket hívogatni, és másnap arra ébredni, hogy de jó lett volna valami egyszerű, de tartalmas fogással készülni az év első napjára. Utóbbira tudjuk a megoldást.

Íme a klasszikus korhelyleves egyik gazdag változata, ami nálunk a legegyszerűbb recept szerint készült el úgy, hogy lehetőleg az aprításon kívül más dolgod ne is nagyon legyen vele szilveszter szent napján. 

Nem is kell ehhez más, csak egy kis N.O.R.M.Á.L.I.S. kenyér.
Nem is kell ehhez más, csak egy kis N.O.R.M.Á.L.I.S. kenyér.milanfoto

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 deka savanyú káposzta
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezdek
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 20 deka összevágott csípős kolbász
  • 10 deka felkockázott füstölt szalonna
  • 1.5 liter víz
  • só, bors és őrölt kömény ízlés szerint
  • 2 nagy evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajba a hagymákat, a kolbászt és a szalonnát, és adj nekik 7-8 percet. Közben kicsit aprítsd fel a káposztát, és ha nagyon savanyú, mosd át egy kevés vízben. Ha ezzel megvagy, mehet rá a káposzta és legalább másfél liter víz, majd hagyd kis lángon főni úgy fél órán át. 

Ha ezzel megvagy, keverd el a tejfölt a paprikával és egy merőkanálnyi forró főzőlével, majd add hozzá a levesedhez, és adj neki még néhány percet így is. Amikor már nem forró, kóstold meg, és add hozzá a köményt, a sót és a borsot ízlés szerint. A forró levest jó hideg tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek