Az egész akkor a legjobb, ha otthon egy adag hús is sül, és mellette, a hús zsírjában puhára és édesre sülhet 3-4 fej fokhagyma. A füstös paprikával és a klassz, fűszeres lencsével olyan fogás lesz belőle, amit egész évben szívesen ennénk.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagy bögre lencse
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 nagy fej fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál füstöltpaprika-por
- 1 nagy evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csapott evőkanál mustár
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Főzd meg a lencsét a hagymával, sóval, borssal és az ecettel annyi vízben, amennyi ellepi, úgy 35-40 percen át. Ha elkészült, add hozzá, a cukrot, fokhagymaport és a mustárt, majd habard be a liszt, a paprika és a tejföl keverékével, és keverj rajta néhányat, amíg besűrűsödik.
A fokhagymát félbevágva, olívaolajjal megkenve, sózva és borsozva süsd meg egy jénaiban úgy, hogy vagy lefedve készítsd, vagy alufóliába csomagold a fokhagymákat. Adj neki 190 fokon úgy 40 percet, majd tálald a főzelékek tetején.