Van élet a főzeléken túl: magyaros lencseburger füstölt sajttal

Emlékszel még a régi hamburgerekre, amik édes zsömlében készültek csalamádéval, ketchuppal és jó sok sajttal? Mutatjuk, hogy csináld meg lencséből a menő, retró strandkaját.

Egy jó kis lencsefasírt, füstölt sajt és csalamádé dobja fel ezt az újévi fogást, aminek lencsefasírtjába egy kis csili és füstöltpaprika-por is kerül. Még hogy lencséből nem lehet isteni dolgokat készíteni!

Hát ez jól néz ki azért.
Hát ez jól néz ki azért.caronwatson

Hozzávalók 4 személyre

A szendvicshez

  • 4 darab édes hamburgerzsömle
  • 4 nagy evőkanál csalamádé
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 szelet füstölt sajt
  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 darab nagy salátalevelek

A fasírtokhoz

  • 1 nagy evőkanál füstöltpaprika-por
  • 1 bögre lencse
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 mokkáskanál vöröshagymapor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa (és még egy adag a sütéshez)
  • 1 fél mokkáskanál csilipor
Recept idők

Elkészítés:

A lencsefasírthoz főzd meg a lencsét sós vízben, dolgozd el egy aprítógépben a többi hozzávalóval, és morzsába forgatva süsd meg bő olajban, közepes lángon. 

A szendvicsekhez pirítsd meg a hamburgerzsömléket, egyik felüket ketchuppal, a másikat majonézzel kend meg, majd jöhetnek a salátalevelek, a csalamádé, arra a hús még forrón és végül a sajtszeletek. Nem kell ebbe más, szuper vega szendvics lesz belőlük!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek