Nem is kell hozzá sok idő, egészen könnyen összedobható ez a finomság, amit csokimázzal, fondanttal és mindenféle színes tortadekorral feldíszíthetsz. A legegyszerűbb és legfinomabb változatban készítettük el, mézeskalácsfűszeres piskótával és konyakos, narancsos, gyömbéres krémmel.
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához
- 6 darab tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál só
- 6 evőkanál cukor
- 1 bionarancs héja
- 1 evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
A krémhez
- 50 deka mascarpone
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 evőkanál konyak
- 1 fél bionarancs leve
- 1 mokkáskanál só
- 7 evőkanál porcukor
- 5 deka puha vaj
- 1 fél mokkáskanál gyömbér
- 1 deci felvert habtejszín
A bevonathoz
- 10 deka olvasztott fehér csoki (haladóknak fehér fondant)
A rétegezéshez
- 4 evőkanál narancslekvár
Elkészítés:
Készítsd el a tésztát úgy, hogy a tojások fehérjét kemény habbá vered, majd összedolgozod óvatosan az egymással jó elkevert többi hozzávalóval. Kisebb-közepes tortaformákba igazíts belőle 3 lapot, majd süsd meg őket úgy 25-35 perc alatt, 180 fokon. (Tűpróbával látni fogod, mikor jó.)
Kend meg a torta két alsó „emeletét” 2-2 evőkanál narancslekvárral.
A gyömbéres, habos krémhez csak el kell keverned egymással a felsorolt hozzávalókat robotgéppel, és a kihűlt torta alsó és középső részébe tölteni a teljes krémmennyiség háromnegyedét.
A legyegyszerűbb bevonathoz a maradék krémhez add a fehér olvasztott csokit, és az így elkészült mázzal vond be a torta széleit. Bonbonokkal, cukorgyönggyel, csokis habbal, karamellel és a tortába szúrt mézeskalácsokkal is díszítheted.