Borsos-csilis forralt bor málnasziruppal – így még biztosan nem kóstolták a vendégeid!

Egy kevés málnaszörp, fekete bors, egy kevés Cayenne-csili, és máris még finomabb lett az, amit ezek nélkül is szerettünk.

Ez a kis meleg ital ráadásul nem osztja majd meg a társaságot: aki szereti a forralt bort, ezt is imádni fogja, aki túl macsónak érzi magát hozzá, a csilivel és a borssal talán vevő lesz egy kóstolóra.

Vaníliás-narancsos változatban is próbáld ki.
Vaníliás-narancsos változatban is próbáld ki.knape

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 üveg száraz vörösbor
  • 2 deci málnaszörp
  • 1 mokkáskanál szemes bors
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 15 deka cukor
  • 2 darab fahéjrúd
  • 15 szem szegfűszeg
  • 5 szem szegfűbors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd össze a hozzávalókat éppen addig, amíg a keverék már majdnem eléri a forráspontját. A legjobb, ha van egy melegentartód, amiben viszonylag alacsony hőfokon kap egy kis időt a forralt borod arra, hogy összeérjenek az ízek. Töltsd bögrékbe vagy hőáló poharakba, és tálald forrón, citromkarikákkal. Ha kevésbé édesen szereted, felezd a cukor mennyiségét, ha pedig karácsonyi buliba szánod, egy-két deci rummal is felütheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek