Ez a kis meleg ital ráadásul nem osztja majd meg a társaságot: aki szereti a forralt bort, ezt is imádni fogja, aki túl macsónak érzi magát hozzá, a csilivel és a borssal talán vevő lesz egy kóstolóra.
Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 üveg száraz vörösbor
- 2 deci málnaszörp
- 1 mokkáskanál szemes bors
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- 15 deka cukor
- 2 darab fahéjrúd
- 15 szem szegfűszeg
- 5 szem szegfűbors
Elkészítés:
Melegítsd össze a hozzávalókat éppen addig, amíg a keverék már majdnem eléri a forráspontját. A legjobb, ha van egy melegentartód, amiben viszonylag alacsony hőfokon kap egy kis időt a forralt borod arra, hogy összeérjenek az ízek. Töltsd bögrékbe vagy hőáló poharakba, és tálald forrón, citromkarikákkal. Ha kevésbé édesen szereted, felezd a cukor mennyiségét, ha pedig karácsonyi buliba szánod, egy-két deci rummal is felütheted.