Kevés munkával szeretnél isteni desszertet? Ez a gesztenyetorta meggyel biztos siker lehet!

Ha karácsony, akkor gesztenye, ha gesztenye, akkor süti, ha süti, akkor nem akarunk vele sokat vesződni, de legyen látványos és finom. Tádám!

Egy gyors tésztás alap, egy isteni, krémes és édes gesztenyetöltelék és egy pár falat savanykás meggy teszi ezt a sütit tökéletessé. Nem lesz nagy adag, ha sok vendéget vársz, akár duplázhatod is a mennyiséget. 

Nyami.
Nyami.Fotó: ivanmateev

Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 0.5 mokkáskanál
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A gesztenyekrémhez

  • 30 deka gesztenyemassza (cukrozott)
  • 15 deka vaj
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 teáskanál rum
  • 2 evőkanál meggylekvár
  • 1.5 deci tejszínhab felverve
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • 1 bögre meggy

A vaníliakrémhez

  • 3 deci tej
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 deka fehér csoki, vízgőz fölött felolvasztva
  • 10 deka vaj
Recept idők

Elkészítés:

Állítsd össze a piskóta tésztáját úgy, hogy szétválasztod a tojásokat, a fehérjét felvered, és ha már kemény, összeforgatod a többi, egymással eldolgozott hozzávalóval. Öntsd 20-24 centi átmérőjű tortaformába, és előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt süsd meg. Ha kihűlt, felezd el úgy, hogy két kör alakú piskótát kapj. 

Keverj krémet a gesztenyéből, rumból, puha vajból, felvert tejszínből, cukorból és sóból, majd forgasd meg benne a lecsöpögetett meggyet. Kend meg az egyik lapot a lekvárral, és mehet rá a krém, majd a másik lap a krém tetejére.

A vaníliás bevonathoz készíts egy sűrű pudingot a tejből, cukorból és a pudingporból, majd mehet bele a felolvasztott fehér csoki, a só és a vaj is. Dolgozd el alaposan, majd vond be a háromnegyedével a tészta oldalát és tetejét. A maradékból nyomózsákkal díszítheted a torta tetejét, amit ehető csillámmal, szelídgesztenye-morzsával, csokireszelékkel, durvára tört mogyoróval, olvasztott csokival és meggyel is klasszul ki tudsz dekorálni. 

A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád
A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád

Variációkat mutatunk gesztenyés krémlevesre, mártásra és desszertre.

Tovább »

Még több recept

Red velvet sütinyalókák fehér csokival – ezt a gyerekek is szívesen segítenek majd összedobni

Íme a vörös bársony torta egyszerű, vendégváró változatban!

2019. december17., 10:42

Illatos, citromos vegán süti gluténmentesen

Ha csak egy órád van sütni, a kevert süti mindig jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, fél óra sütés, pár perc hűtés, és kész is az egyszerű, mégis isteni, illatos citromos süti. Ráadásul gluténmentes, tojásmentes, vegán és cukormentesen is elkészíthető.

február17., 10:40

Ír krémlikőrös torta kávés piskótával – ennél elegánsabb desszert az ünnepekre sem kell

A kesernyés kávé nagyon jól kihoz minden csokoládés ízt, és remek társa az édes krémeknek is. A sok hagyományos édesség között ez a különleges, likőrös lesz a király.

2019. december17., 12:01

Mandulás aszaltszilva-torta vaníliás tejszínhabbal – karácsonyra tökéletes lesz!

Ez a desszert szuper, ha már unod a megszokott karácsonyi édességeket, és valami újat készítenél. A mandula és az aszalt szilva nagyszerűen összeillenek, a vaníliás tejszínhab pedig egy nagyszerű, visszafogott és krémes kísérő a különleges karácsonyi süti tetején.

2019. december20., 11:24

Szuper gyors édesség süti helyett – 3 összetevős mini mogyorókrémfalatok

Gyors és menő desszert a sok karácsonyi süti után, helyett vagy mellett, aminek a készítését a legtapasztalatlanabb segítőkre is rábízhatod.

2019. december18., 10:40

A minden vendéget lenyűgöző virslis leveles tej- és gluténmentesen

Gyorsan, kevés munkával elkészülő gluténmentes, tejmentes finomság, ami lehet reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. És vendégváró. Kell ennél több?

február17., 12:00

Mustra