Ezzel együtt azért jó lenne télen is egy kicsit egészségesebbeket enni. Ebben segítenek a meleg saláták, amelyek tökéletesek a vitaminpótlására, és a langyos dresszingeknek, grillezett zöldségeknek köszönhetően azt az illúziót is megadják, hogy valami meleget és tartalmasat ettünk.
Néhány egyszerűen összedobható meleg salátát gyűjtöttünk össze, amelyek könnyűek és pótolják a téli étrendben is szükséges vitaminok nagy részét is.
Kecskesajtos kolbászsaláta
Ez az egyik olyan saláta, ami után néhány órával sem éhes az ember, mivel simán helyettesít egy-egy gyors ebédet vagy vacsorát. Ráadásul a finom, ropogós-fűszeres sült kolbász elfogyasztását is legalizálja az a rengeteg zöldség, amit egy-egy adaggal elfogyasztunk. A cukkininek pedig kevés jobb helye van, mint ez a pikáns, balzsamecetes takaró.
Diós-babos saláta sült tojással
Talán többen is vagyunk, akik szívesen ennének több diót, mivel nagyon egészséges és még szezonja is van, de valahogy sosem azt ropogtatjuk napközben. Ez a színes, téli saláta megoldja a diószorongást, és egy finom, krémes tojással és karamellizált hagymával teszi a babos-diós keveréket tökéletes vacsorává.
Meleg burgonyasaláta ropogós baconnel
Ez a saláta köretként és főfogásként is megállja a helyét: laktató, langyos, de nem akarsz majd tőle 4 órán át aludni, mint egy-egy tartalmasabb ebéd után. A legjobb benne az, hogy a langyos, burgonyás-baconos keverék kiváló alap, amit többféle fűszerrel és öntettel tehetsz változatossá. Ha megunod csípősen, készítsd mézzel és mustárral, nyáron pedig reszelj rá citromhéjat, hűtsd le fogyasztás előtt, és keverj hozzá mindenféle friss zöldséget, amit a hűtőben találsz.
Olasz grillzöldségsaláta
A legjobb, ha van otthon egy grill-lapod vagy kontaktgrilled, amelybe a zöldségeket nagyobb darabokban beteheted, így pillanatok alatt megsülnek, minimális olajjal. A balzsamecettől, a fűszerektől és az olasz sajtoktól lesz ez a fogás igazi, fűszeres olasz vacsora, amit másnap, hidegen is imádni fogsz.