Majdnem fogadni is mernék arra, hogy ehhez a különlegességhez 2 alapanyagnál nem kell többet vásárolnod. Ez tipikusan olyan étel, aminek összetevőiből gyakran van otthon, csak épp ebben a formában nem párosítottuk még. Készítsd el az ünnepekre, szuperkönnyű mézes-gyömbéres vacsora lehet belőle, ami után még az egész családnak marad energiája a karácsonyi bulihoz is.
Hozzávalók 4 személyre
A pulykához
- 1 kiló pulykamell
- 2 deci cider
- 1.5 deci olaj
- ízlés szerint a páchoz fokhagymapor, tárkony, só és fehér bors
- 8 kisebb darab fehérrépa, vékonyan felszeletelve
A körethez
- 4 bögre alma, körte, birs, ananász vegyesen, felkockázva
- ízlés szerint őrölt gyömbér
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
Készítsd el a húsnak és a fehérrépának az olajos pácot, majd alaposan forgasd meg benne a húst és a zöldséget. Mehet egy jénaiba a répa, rá a hús és az egészre az olaj. Ezek után a cidert is öntsd alá. 45 percig süsd (legalább 30 percig alufólia alatt ), többször meglocsolva a lével. Ha van kedved, a húsnak egy csilis-mézes mázat is készíthetsz egy kis olajjal, sóval és Cayenne-borssal. Ezzel megkenve még pikánsabbak lesznek a frissen sült szeletek.
Közben a forró vajra dobd rá a felkockázott gyümölcsöket, forgasd meg benne őket, és fedő alatt puhítsd 10 percig az egészet. Ekkor mehet rá egy kis só, a méz és egy kevés gyömbér. Ha a hús elkészült, tálald a sós-fokhagymás répákkal és a mézes, vajban párolt gyümölcsökkel.