Az egész mellé elég egy adag gnocchi vagy burgonyapüré, amit sóval és durvára őrölt rózsaborssal szórhatsz meg. Ez a pofonegyszerű, de különleges köret tökéletes kísérője lesz a krémes-kéksajtos húsnak.
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka pulykamellfilé
- 15 deka rokfort, gorgonzola vagy stilton sajt
- 1.5 deci tejszín
- ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
- 4 kisebb alma, felkockázva
- 2 evőkanál olaj és vaj a sütéshez
- 1 csésze pirított dió a tetejére
Vágd csíkokra a pulykát és fűszerezd be sóval, borssal és fokhagymaporral. Hevítsd fel a zsiradékot, és ha már forró, dobd bele a pulykacsíkokat, majd 3-4 perc után mehet mellé az apró kockákra vágott alma is. Hagyd puhulni fedő alatt 10 percig a keveréket, majd morzsold alá a sajtot és öntsd hozzá a másfél deci tejszínt. Adj még neki két percet, hogy a sajt elolvadjon és el is készültél.
Amikor egy kicsit kihűlt, sózd és borsozd a keveréket, ha szükséges, aztán szórd meg a pirított dióval. Az így elkészült ragut tálald frissen főtt, rózsaborssal megszórt gnocchi mellett, de akár (házi) tésztával is kínálhatod.