Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet, ami frissen pirított dióval és ezzel az egyszerű, rózsaborsos körettel azért elég elegáns kis lakoma lesz.

Az egész mellé elég egy adag gnocchi vagy burgonyapüré, amit sóval és durvára őrölt rózsaborssal szórhatsz meg. Ez a pofonegyszerű, de különleges köret tökéletes kísérője lesz a krémes-kéksajtos húsnak.

Ez egy kicsit megpirult a sütőben.
Ez egy kicsit megpirult a sütőben.zoranm

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka pulykamellfilé
  • 15 deka rokfort, gorgonzola vagy stilton sajt
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
  • 4 kisebb alma, felkockázva
  • 2 evőkanál olaj és vaj a sütéshez
  • 1 csésze pirított dió a tetejére
Recept idők

Vágd csíkokra a pulykát és fűszerezd be sóval, borssal és fokhagymaporral. Hevítsd fel a zsiradékot, és ha már forró, dobd bele a pulykacsíkokat, majd 3-4 perc után mehet mellé az apró kockákra vágott alma is. Hagyd puhulni fedő alatt 10 percig a keveréket, majd morzsold alá a sajtot és öntsd hozzá a másfél deci tejszínt. Adj még neki két percet, hogy a sajt elolvadjon és el is készültél.

Amikor egy kicsit kihűlt, sózd és borsozd a keveréket, ha szükséges, aztán szórd meg a pirított dióval. Az így elkészült ragut tálald frissen főtt, rózsaborssal megszórt gnocchi mellett, de akár (házi) tésztával is kínálhatod.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek