Így lesz a hétköznapi fogás ünnepi: sertés cordon bleu pármai sonkával, érett cheddar-ral és lilaburgonya-pürével

Habár imádjuk Gordon Ramsay-t , ennek a fogásnak a neve még mindig Cordon bleu és nem Gordon, főleg nem blue. Ettől függetlenül valóban csak hús, krumpli és egy kis sajt, na de milyenek!

A neve végül is tök mindegy, a legjobb, hogy egy ismert ételünk kap ünnepi ruhát az érett sonkaszeleteknek és az aromás sajtnak köszönhetően. Ha válogatós vendégeket vagy gyerekeket is vendégül látsz, és biztosra akarsz menni, ezt készítsd el nekik! Nem is kell hozzá más, csak egy jó adag vajas-tejszínes burgonyapüré egy kis szerecsendióval.

Hú de falnánk!
Hú de falnánk!xalanx

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 60 deka karajszeletek
  • 8 szelet pármai sonka
  • 4 szelet cheddar sajt
  • zsemlemorzsa, tojás és liszt a panírozáshoz
  • ízlés szerint só és bors

A körethez

  • 80 deka lilaburgonya
  • 1 deci tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
Recept idők

Elkészítés:

Klopfold ki a hússzeleteket midkét oldalukon, sózd és borsozd őket, majd mehet a közepére 2 szelet sonka és egy szelet sajt. (Mérettől függően két hússzeletből is készítheted.) Forgasd a lisztbe a szorosan becsomagolt szeleteket, tűzd össze fogpiszkálóval, majd panírozd duplán a tojással és a morzsával. Süsd őket készre bő, közepesen forró olajban. 

A lilaburgonyát főzd meg és még melegen pürésítsd, majd mehet hozzá a vaj, a tejszín és ízlés szerint só, bors és szerecsendió. Kicsit hamarabb megfő, mint a hagyományos burgonya, de az íze ugyanolyan finom, főleg az olvadós sajttal és aromás sonkával töltött hússzeletek mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek