Elég hozzá egy adag frissen sült krokett, de ha penge vagy a konyhában, egy kis narancsos-szegfűszeges szószt is készíthetsz mellé egy jó adag aszalt gyümölccsel és egy kevés tejszínnel. Ha inkább a salátára szavaznál, egy adag vérnarancs-rukkola kombó is jól megy hozzá, fehérborecetes-mézes öntettel.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kiló pulykamell
- 20 deka aszalt barack
- 20 deka aszalt füge
- ízlés szerint a pulykához só, bors, paprika, fokhagymapor
- 1 deci olívaolaj
- 25 deka baconszeletek (elhagyható, ha egészségesebb változatban készítenéd)
Elkészítés:
Késsel nyisd ki minél jobban a hússzeleteket, és ha már egyenletes a vastagságuk, fóliával letakarva klopfold meg egy kicsit a őket. Kend meg minden oldalukat az olajból és fűszerekből készült keverékkel.
Vágd vagy gépben aprítsd a gyümölcsöket a lehető legapróbbra, majd egy kicsit sózd meg a tölteléket. (Ha még érdekesebbé tennéd, egy-egy szelet camembert sajtot is tölthetsz a hússzeletekbe.) Terítsd ki a húst, töltsd meg és szorosan tekerd fel, borítsd be a szalonnaszeletekkel, majd tűzd meg fogpiszkálóval. Süsd a húsokat aranybarnára grillen vagy forró olajban.