Idén próbáld ki így a pulykát: fügével és barackkal töltött pulykaszeletek, baconbe tekerve

Csak egy kis csavar és máris milyen jó kis pulykás fogásunk lett! A pulykához nagyon jól illenek a gyümölcsök, és ha gesztenyével már kóstoltad, eljött az ideje a barackos-fügés változatnak is.

Elég hozzá egy adag frissen sült krokett, de ha penge vagy a konyhában, egy kis narancsos-szegfűszeges szószt is készíthetsz mellé egy jó adag aszalt gyümölccsel és egy kevés tejszínnel. Ha inkább a salátára szavaznál, egy adag vérnarancs-rukkola kombó is jól megy hozzá, fehérborecetes-mézes öntettel.

Baconbe is tekerheted, bundában is sütheted.
Baconbe is tekerheted, bundában is sütheted.Sarsmis

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kiló pulykamell
  • 20 deka aszalt barack
  • 20 deka aszalt füge
  • ízlés szerint a pulykához só, bors, paprika, fokhagymapor
  • 1 deci olívaolaj
  • 25 deka baconszeletek (elhagyható, ha egészségesebb változatban készítenéd)
Recept idők

Elkészítés:

Késsel nyisd ki minél jobban a hússzeleteket, és ha már egyenletes a vastagságuk, fóliával letakarva klopfold meg egy kicsit a őket. Kend meg minden oldalukat az olajból és fűszerekből készült keverékkel.

Vágd vagy gépben aprítsd a gyümölcsöket a lehető legapróbbra, majd egy kicsit sózd meg a tölteléket. (Ha még érdekesebbé tennéd, egy-egy szelet camembert sajtot is tölthetsz a hússzeletekbe.) Terítsd ki a húst, töltsd meg és szorosan tekerd fel, borítsd be a szalonnaszeletekkel, majd tűzd meg fogpiszkálóval. Süsd a húsokat aranybarnára grillen vagy forró olajban. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek