Még egy pulykás menőség: pulykakebab vörös áfonyás rizzsel és citrusos-fokhagymás majonézzel

Ez a szuper fogás egy kis nyári hangulatot hoz a téli hétköznapokba, ráadásul ünnepi ételként is megállja a helyét.

Ez a csomó különleges fűszer nagyon egzotikus fogást varázsol az egyszerű darált pulykahúsból. Mellette a krémes-gyümölcsös és mandulás rizs tökéletes kísérő, ahogy egy adag citrusos majonéz is, a friss zöldfűszerekkel. 

Egy kis kebabot, valaki?
Egy kis kebabot, valaki?hiphotos35

Hozzávalók 2 személyre

A pulykához

  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint fokhagyma, koriander, kardamom, fahéj, só és bors

A körethez

  • 2 bögre főtt rizs
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 deka sajtkrém (akár ízesített is lehet)
  • 1 kisebb csésze aszalt vörös áfonya
  • 2 evőkanál pirított mandulaszelet (elhagyható)
  • ízlés szerint só és fehér bors

A majonézhez

  • 1,5 deci majonéz
  • 1 evőkanál snidling apróra vágva
  • 0.5 biocitrom héja
  • 0.5 biolime héja
  • néhány csepp lime-lé
  • ízlés szerint só, fehér bors és fokhagymapor
  • 1 teáskanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kebab hozzávalóit dolgozd össze és formázz belőle a nyársakra hosszúkás fasírtokat. Süsd meg őket grillen vagy egy kevés olajon néhány perc alatt, figyelve arra, hogy minden oldaluk szép, aranybarna legyen. A főtt rizst keverd el a tejszínes sajtkrémmel és egy kanál vajjal, majd mehet hozzá az áfonya és egy adag só meg fehér bors.

Ezek után dolgozd össze a majonéz összetevőit, és tálald hidegen a meleg, fűszeres kebabok és a langyos rizs mellé. Tálaláskor mehet a rizsre a kicsit megsózott, frissen pirított mandula is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek