Ez a csomó különleges fűszer nagyon egzotikus fogást varázsol az egyszerű darált pulykahúsból. Mellette a krémes-gyümölcsös és mandulás rizs tökéletes kísérő, ahogy egy adag citrusos majonéz is, a friss zöldfűszerekkel.
Hozzávalók 2 személyre
A pulykához
- 40 deka darált pulykahús
- ízlés szerint fokhagyma, koriander, kardamom, fahéj, só és bors
A körethez
- 2 bögre főtt rizs
- 1 evőkanál vaj
- 15 deka sajtkrém (akár ízesített is lehet)
- 1 kisebb csésze aszalt vörös áfonya
- 2 evőkanál pirított mandulaszelet (elhagyható)
- ízlés szerint só és fehér bors
A majonézhez
- 1,5 deci majonéz
- 1 evőkanál snidling apróra vágva
- 0.5 biocitrom héja
- 0.5 biolime héja
- néhány csepp lime-lé
- ízlés szerint só, fehér bors és fokhagymapor
- 1 teáskanál tejföl
Elkészítés:
A kebab hozzávalóit dolgozd össze és formázz belőle a nyársakra hosszúkás fasírtokat. Süsd meg őket grillen vagy egy kevés olajon néhány perc alatt, figyelve arra, hogy minden oldaluk szép, aranybarna legyen. A főtt rizst keverd el a tejszínes sajtkrémmel és egy kanál vajjal, majd mehet hozzá az áfonya és egy adag só meg fehér bors.
Ezek után dolgozd össze a majonéz összetevőit, és tálald hidegen a meleg, fűszeres kebabok és a langyos rizs mellé. Tálaláskor mehet a rizsre a kicsit megsózott, frissen pirított mandula is.