Azért szeretjük, mert ha beesik egy vega vendég, ő is príma fogást kap a hercegnő burgonyával kínált gombaragunak köszönhetően. A többieknek pedig ott lesz az egész mellé a baconos szűzpecsenye is. Tartalmas, fűszeres és millió ízzel teli ebéd vagy vacsora lesz, nem is kell mögé semmilyen nehéz desszert, elég egy finom rumos zselé vagy egy könnyű, gyümölcsös pohárkrém.
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 1 kiló sertésszűz
- 20 szelet bacon
- ízlés szerint paprika, fokhagymapor, só és bors
- 3 evőkanál olaj
A burgonyához
- 1 kiló burgonya
- 0.5 deci tejszín
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só, bors és szerencsendió
- 3 tojás
A gombához
- 3 bögre erdeigomba-keverék, összevágva
- olaj a sütéshez
- 1 kisebb csésze aszalt vörösáfonya
- só és bors
- 2 deci tejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Keverd el az olajat alaposan a fűszerekkel és kend be vele a húst. Tekerd be a szalonnaszeletekkel, majd mehet a sütőbe. Öntsd alá a fűszeres zsiradékot, süsd negyed órán át úgy 180 fokon, majd fordítsd rajta egyet és úgy is adj neki még maximum ugyanennyit.
A gombákat dobd néhány kanál forró olajra, sózd és borsozd meg őket, majd 8-10 perc után mehet hozzá a tejszínnel elkevert keményítő is. Keverd meg néhányszor és ha besűrűsödött, add hozzá az áfonyát és sózd meg egy kicsit, ha még szükséges.
A burgonyát főzd meg, majd csinálj belőle egy egyszerű kruplipürét a vajjal, a tejszínnel, sóval, szerecsendióval és borssal. Ehhez add a tojásokat, és ha elkészültél, habzsákból nyomj belőlük a sütőpapírra, majd süsd őket mérettől függően úgy negyedórán át.