Menő ünnepi vacsora: libamájburger birsalmacsatnival

Ki mondta, hogy nem kerülhet streetfood az ünnepi asztalra? Mutatunk egy egyszerű, elegáns és nagyon izgalmas burgert libamájjal és édeskés birsalmacsatnival.

Ez egy olyan fogás, ami előző napi libamájból percek alatt elkészül, mondjuk, karácsony másnapján, amikor már semmi kedved főzni, csak a Reszkessetek betörőket megnézni századszorra. Krémes libamáj, fűszeres csatni és egy kicsit megpirított buci egy kis mustárral vagy vajjal. A húspogácsa már nem is hiányzik ebből az ünnepi streetfoodból.

Mi nagyon szeretjük.
Mi nagyon szeretjük.vvmich

Hozzávalók 4 személyre

A burgerekhez

  • 4 szelet sült libamáj
  • 1 nagyobb birsalma
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 édes hamburgerzsömle
  • a csatni fűszerezéséhez oregánó, só, fehér bors
  • 2 marék rukkola
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 teáskanál mustár

A libamájhoz

  • 40 deka hízott libamáj
  • 40 deka libazsír
Recept idők

Elkészítés:

A sült májhoz a zsírt felhevítjük egy lábasban. Beletesszük a májat, 10 percig sütjük, majd megfordítjuk, és hagyjuk még ugyanennyit sülni. Ezt akár előző nap is elkészítheted, ekkor hőálló tában, a zsírral leöntve tedd a hűtőbe másnapig. 

A csatnihoz hevíts vajat, majd dobd bele a megtisztított, apró kockákra vágott birsalmát. Mehet hozzá a cukor, az ecet, a kis kanál só és a fűszerek. Fedő alatt puhítsd. Várd meg, míg szinte szétfő. Ha szükséges, közben 1-1 deci vizet vagy fehébort löttyints alá.

A hamburgerekhez vajazd és pirítsd meg a félbevágott zsömléket, vékonyan kend meg őket mustárral, majd mehet rá egy-egy adag rukkola is. Erre kerüljön egy kanál majonéz, arra a libamájszeletek megsózva és borsozva, végül rá a fűszeres csatni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek