Partiarcok előétele: klasszikus karácsonyi puncs vaníliával és szilvával

Hidegen és melegen is tálalhatod, könnyű hangulatfokozó egy-egy buliban vagy a karácsonyi vacsora előtt.

Ha azok közé tartozol, akik 24-én már a lehető legkevesebb időt töltenék a konyhában, készíts el előre mindet, amit lehet. Ez a karácsonyi puncs pont ilyen, és ha elég laza vagy, akár leves helyett is tálalhatod. A többi fogástól úgyis kifekszik mindenki, miért ne dobhatnál össze az ünnepi ételsor elejére egy könnyű, fűszeres puncsot?

 

Hidegen és melegen is finom.
Hidegen és melegen is finom.fortyforks

Hozzávalók 6 személyre

  • 5 deci vörösbor
  • 5 deci fehérbor
  • 1 deci rum
  • 1 liter víz
  • 2 biocitrom és -narancs héja és leve
  • 1 vaníliarúd
  • 1 közepes üveg szilvabefőtt
  • 25 deka cukor
  • 2 fahéjrúd
  • 1 csésze aszalt szilva
Recept idők

Elkészítés:

Ez az angol karácsonyi puncs gyümölcsösebb változata. Azt nem állítanánk, hogy egészségesebb, de jobban csúszik, talán túlságosan is. Gyerekváltozatban vörösszőlőléből készítsd.

Melegítsd össze a folyékony hozzávalókat és a fűszereket 8-10 percig, de csak kis lángon, figyelve arra, hogy ne forrjon a keverék. Ha ezzel megvagy, jöhet bele az összevágott aszalt szilva, a szilvabefőtt és annak a leve. Ha langyosra hűlt, kóstold meg, ízesítsd még cukorral, ha szükséges. Citrom- és narancskarikákkal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek