Nyugodtan vágj bele akkor is, ha még sohasem sütöttél pisztrángot, vagy úgy egyáltalán halat a sütőben. A friss fűszervaj és a hal különleges íze elvégzi helyetted a munka nagy részét. Aromás, omlós hal, pikáns paradicsom és a langyos gombafalatok – ehhez tényleg nem kell más.
Hozzávalók 2 személyre
A halhoz
- 2 konyhakész pisztráng
- ízlés szerint oregánó, fokhagymapor, bors, majoranna, petrezselyem, só és bors
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
A körethez
- 2 csésze rizs
- 1 bögre aszalt paradicsom
- 1 evőkanál vaj
- só és bors
- 1 evőkanál szarvasgomba reszelve
Keverd össze az olvasztott vajat és olajat, majd mehetnek bele a fűszerek és a sóból egy mokkáshanálnyi. Ebben forgasd meg a pisztrángokat jó alaposan, majd mehetnek az alufóliával letakart tepsibe úgy 20 percre 190 fokon. Ekkor óvatosan (lapáttal) fordítsd meg, majd adj neki még 10 percet.
Főzz hozzá rizst. Ha kész, reszelj rá szarvasgombát, és kanalazd mellé a néhány kanál vajban megforgatott, megborsozott szárított paradicsomokat is.