Ananászon kívül bármilyen gyümölccsel tökéletes, akár vaníliás eperzselét is készíthetsz, ha az jobban tetszik. Az ananász viszont kinyírja a zselatint, azt edd inkább grillezve köretként vagy egy finom gyümölcssalátában.
Hozzávalók 2 személyre
- 1,5 deci erdeigyümölcs-szirup
- 2 nagy evőkanál erdeigyümölcs-keverék (lehet fagyasztott is)
- fél deci rum
- 1 zacskó zselatin
- 2 deci víz
- a tálaláshoz friss mentalevelek
Elkészítés:
A gyümölcsszirupot keverd össze a vízzel és a rummal, majd kezdd melegíteni. Közben áztasd be a zselatint. Amikor már forró a keverék, add hozzá, várd meg, hogy elkeveredjen. Ekkor mehet a poharak aljára 1-1 kanál erdei gyümölcs, majd rá a meleg keverék. Néhány óra alatt megszilárul a hűtőben, ekkor mehetnek rá a friss mentalevelek.
(Azért olvasd el, mit ír a zselatn zacskója, ebből is többféle van, ha nagyobbat vettél, lehet, hogy elég lesz a fele is. )
Haladó változatban vaníliás főzött krémmel rétegezheted, a rumot pedig vörösborral is helyettesítheted.