Kevés kalória, rengeteg íz: rumos erdeigyümölcs-zselé mentával

Ez a zselé izgalmas, de pofonegyszerű fogás – tökéletes egy tartalmas ebéd után. Egy-egy szép pohárban vagy kehelyben gyönyörűen néznek ki a karácsonyi asztalon is, és tökéletes, ha nem szeretnétek nehéz és bonyolult desszertekkel garantálni magatoknak a délutáni szunyókálást. Friss, rumos, izgalmas, mi nagyon szeretjük!

Ananászon kívül bármilyen gyümölccsel tökéletes, akár vaníliás eperzselét is készíthetsz, ha az jobban tetszik. Az ananász viszont kinyírja a zselatint, azt edd inkább grillezve köretként vagy egy finom gyümölcssalátában. 

 

Látványnak sem rossz.
Látványnak sem rossz.iko636

Hozzávalók 2 személyre

  • 1,5 deci erdeigyümölcs-szirup
  • 2 nagy evőkanál erdeigyümölcs-keverék (lehet fagyasztott is)
  • fél deci rum
  • 1 zacskó zselatin
  • 2 deci víz
  • a tálaláshoz friss mentalevelek
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsszirupot keverd össze a vízzel és a rummal, majd kezdd melegíteni. Közben áztasd be a zselatint. Amikor már forró a keverék, add hozzá, várd meg, hogy elkeveredjen. Ekkor mehet a poharak aljára 1-1 kanál erdei gyümölcs, majd rá a meleg keverék. Néhány óra alatt megszilárul a hűtőben, ekkor mehetnek rá a friss mentalevelek. 

(Azért olvasd el, mit ír a zselatn zacskója, ebből is többféle van, ha nagyobbat vettél, lehet, hogy elég lesz a fele is. )

Haladó változatban vaníliás főzött krémmel rétegezheted, a rumot pedig vörösborral is helyettesítheted. 

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek