Egyszerű ünnepi fogás: narancsos-gyömbéres sütőtökkrémleves fűszeres tökmaggal

Isteni ünnepi levest hoztunk, amit nagyon egyszerű összedobni, és rengeteg izgalmas íz találkozik benne.

Az édeskés levesnek jól áll a borsban és paprikában megforgatott fűszeres tökmag, ez ráadásul egy olyan étel, aminek a nagy része már el is készül azzal, hogy a tököt előző nap megsütöd. Mi imádjuk benne a tökmagot, de ha szeretnéd, akkor helyette akár kandírozott naracshéjjal és sült baconkockákkal is tálalhatod. 

Többféle levesbetéttel szuper.
Többféle levesbetéttel szuper.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 bögre sült tök
  • 2 bögre víz
  • 2 deci tejszín
  • 1 bionarancs
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál cukor
  • fél mokkáskanál
  • 1 csésze megtisztított tökmag
  • a tökmag fűszerezéséhez paprika, só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze egy tumixgépben a puha tököt a vízzel, a tejszínnel és a keményítővel, majd tedd fel melegedni kis lángon. Elég, ha a legvégén fűszerezed, amikor már besűrűsödött, úgy 5-10 perc után. Ekkor mehet hozzá egy nagyobb narancs leve és lereszelt héja, a cukor, a só és a gyömbér. Keverd el ezekkel is, majd vedd le a tűzről. 

Pirítsd meg a tömagot, majd még melegen forgasd meg a fűszerekben, így tálald az adagok tetejére. 

Vegán változatban tejszín helyett kókusztejszínnel is készítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek