Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ha tudod a szabályokat, a Wellington elkészítése nem ördöngösség. A lényeg, hogy minden hozzávaló friss és jó minőségű legyen, meg persze az, hogy ne süsd túl ez a finomságot.

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Nincs is ennél finomabb.
Nincs is ennél finomabb.Dar1930

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 deka bélszín
  • 10 deka szárított vargánya
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 30 deka leveles tészta
  • fél csomag natúr gesztenyepüré
  • ízlés szerint só és bors
  • 10 deka pármai vagy serrano sonka
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombás-gesztenyés borításhoz kerüljenek a gombák az aprítógépbe, sózzuk, borsozzuk, ezek után egy kanál vajon megpirítjuk, majd jöhet hozzá a natúr gesztenyepüré.

A bélszínt lehártyázzuk, majd azt is megsózzuk és megborsozzuk. Egy kisebb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a húst belerakjuk, és körben megpirítjuk minden oldalát. Ezek után mustárral azonnal vékonyan megkenjük.

Egy vágódeszkára vastagabb folpackot fektetünk, rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy a széleik fedjék egymást, majd a gesztenyés gombapépet egyenletesen elkenjük rajta. Az elősütött bélszínt a közepére tesszük, aztán a folpack segítségével úgy tekerjük fel, hogy a gomba és a sonka beburkolja a húst. A folpackba csomagoljuk, így mehet a hűrőbe úgy negyedórára.

A leveles tésztát alumíniumfúliával befedett vágódeszkára tesszük, majd a közepére téve belecsomagoljuk a húst. Tojássárgájával lekenjük. Ilyenkor lehet óvatosan bevagdosni is egy kicsit a tetejét, hogy még szebb legyen. 20 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben, majd további 15 percig 180 fokon, persze a sütési idő attól is függ, mennyire átsülten szeretnéd a belsejét.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek