A brownie titka, hogy szakítani kell a hagyományokkal, és nem szabad reménykedni abban, hogy ez egy habkönnyű desszert lesz. A jó brownie sűrű, ragacsos és csokis valami, amihez próbáld kiválasztani a legfinomabb, legjobb minőségű (ám nem a legkeserűbb) étcsokit. A presszókávé és a só egy kicsit felturbózza az ízeket, nyugodtan használd őket minden csokis édességben.
Hozzávalók 4 személyre
- 30 deka jó minőségű étcsokoládé
- 30 deka kristálycukor
- 15 deka liszt
- 12 deka vaj
- egy csapott mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál instant kávé
- 1 evőkanál szarvasgombaolaj (vagy ugyanennyi reszelt, friss szarvasgomba)
- 4 enyhén felvert tojás
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal gőz felett olvaszd fel, és ha kész, mehet hozzá a presszókávé és a só is. Közben a tojásokat keverd simára a cukorral. Ha a csoki kissé langyosabbra hűlt, add hozzá a tojásokat és a szarvasgombát. A lisztet szitáld rá, majd keverd össze az egészet. Tedd egy kisebb tepsibe, aztán süsd meg 180 fokon 30-35 percig.