Állítólag létezik egy brit szabvány a teák elkészítésére, amit 1980-ban adtak ki; ez részletesen leírja, hogyan lesz a tea a legtökéletesebb. Eszerint a tökéletes tea elkészítéséhez porcelán csészére van szükség, illetve minden 100 milliliter víznek legalább 2 gramm teát kell tartalmaznia, miközben a víz éppen 60 fokos. Most sem víz, sem porcelán nem szükséges, ez az olasz desszert nem foglalkozik az angolok szabályaival.
Hozzávalók 2 személyre
- 3 deci habtejszín
- 2 deci tej
- 30 gramm cukor
- 1 csipet só
- 1 vaníliarúd
- 3 lapzselatin
- 2 filter Earl Grey tea
Elkészítés:
Melegítsd össze a habtejszínt és a tejet, add hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és egy csipet sót. Forráspontig melegítsd, majd amikor már forró, mehetnek bele a teafilterek. Mielőtt felforrna, tedd bele a zselatinlapokat is. Vedd le a tűzről, keverd addig, amíg a zselatin el nem olvad benne. Néhány perc után vedd ki a filtereket, majd ezek után tedd kivizezett tálkákba, így mehet a hűtőbe néhány órára.