Az eredmény nagyon tetszett, a banán jó barátja a palacsintának. Igazi hedonisták pedig ne csak magában vagy porcukorral fogyasszák, hanem kanalazzanak közé egy kis nutellát, vagy csokipudingot.
Egy aranyszabály viszont van: ezt a palacsintát csak melegen együk!
Hozzávalók
- 2 tojás
- 2 banán közepes méretű
- 5 dkg nádcukor
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 3 dl tej
- 1 tk vanília-kivonat
- 1 tk fahéj
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Botmixer segítségével pürésítjük a banánt, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a fűszereket és a tej felét. Tovább keverjük a botmixerrel.
- Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, tovább keverjük.
- Végül felöntjük a maradék tejjel, és csomómentesre dolgozzuk.
- Kevés olajat hevítünk a palacsintasütőben, egy evőkanállal négy kis adag tésztát szedünk a serpenyőbe. Közepes lángon sütjük, óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is készre sütjük.