Banános palacsinta - hedonistáknak csokival

Imádjuk a palacsintát. Azt nem állítanám, hogy képes lennék reggelire is megsütni, de ebédre bármikor! Vegyesen készítek hagyományos vékonyat, és aprócska pufók amerikai palacsintákat. Gyakran kerül bele áfonya vagy alma, de ezúttal csak néhány banán árválkodott a hűtőben, így banános palacsinta lett a vége.

Az eredmény nagyon tetszett, a banán jó barátja a palacsintának. Igazi hedonisták pedig ne csak magában vagy porcukorral fogyasszák, hanem kanalazzanak közé egy kis nutellát, vagy csokipudingot.

23090544_45de3fa1bfdf03b1bfa87f6716f56e27_wm.jpg

Egy aranyszabály viszont van: ezt a palacsintát csak melegen együk!

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 közepes méretű banán
  • 5 dkg nádcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 dl tej
  • 1 tk vanília-kivonat
  • 1 tk fahéj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

  1. Botmixer segítségével pürésítjük a banánt, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a fűszereket és a tej felét. Tovább keverjük a botmixerrel.
  2. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, tovább keverjük.
  3. Végül felöntjük a maradék tejjel, és csomómentesre dolgozzuk.
  4. Kevés olajat hevítünk a palacsintasütőben, egy evőkanállal négy kis adag tésztát szedünk a serpenyőbe. Közepes lángon sütjük, óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is készre sütjük.

Még több recept

Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

december6., 09:24

Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A neve alapján úgy tűnik, hogy egy bonyolult francia desszert, miközben csak egy kis vajas-karamelles narancslikőrben forgatjuk meg, és már kész is.

november5., 12:04

Ezzel elkerül a kajakóma: ciderrel sült pulyka, gyömbéres, mézes gyümölcskörettel

Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.

december6., 11:00

Egyszerűen elkészíthető különlegesség: pulyka konyakos gesztenyemártásban, almás tócsnival

Ha már unod a gesztenyével töltött pulykát, itt az egyszerűbb változata!

december2., 11:24

Szuper előétel lesz: Füstölthal-kocsonya kaporral és céklával

Szuper, ha van időd egy nagy adag friss halból a hagyományos módon készíteni halkocsonyát, ám mi most annak az expressz változatát mutatjuk meg.

december3., 10:40

Mustra