Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!

Hogyan és mit készít marhából, krumpliból és paprikából két profi séf? Videóban mutatjuk, és egy egyszerű, finom előétel és egy főétel receptjét is eláruljuk.

Minisorozatunkban - melynek első részét itt, másodikat pedig itt nézheted meg - két profi séfet kértünk meg, hogy olyan alapanyagok mellé, amiket mi is rendszeresen használunk otthon, válasszanak még néhányat, és főzzenek belőle nekünk valami izgalmasat. Sipos Andrásra (ő a Beefbar Budapest séfje) és Várvizi Péterre (ő pedig a Larus konyháját vezeti) esett a választásunk, a kötelező alapanyagok pedig ezúttal a marhahús, a paprika és a krumpli voltak. Először videóban mutatjuk a végeredményt, alatta pedig a recepteket olvashatod.

Receptek:

Beefbar (Sipos András)

Előétel: Marinált kápia paprika marha carpaccióval és sült burgonyával

Hozzávalók

- egy szelet marha bélszín

- egy lime

- egy evőkanál málnaecet

- só, bors

- egy burgonya

- kukoricaolaj

1. A bélszínt hajszálvékony csíkokra szeleteljük.

2. A kápia paprikát alufóliába csomagoljuk, 190 fokos sütőbe 30 percre betesszük. 

3. Hagyjuk az alufóliában kihűlni, majd kiszedjük a magját, leszedjük a héját, és ezt is csíkokra vágjuk.

4. A paprikát bekeverjük egy evőkanál málnaecettel, kevés limehéjjal és -lével összekeverjük.

5. A burgonyát sós vízben megfőzzük, golyókat vágunk belőle, és kukoricaolajban megsütjük.

6. Tálalás: a tányér aljára tesszük a málnaecetes-lime-os marinált paprikát, rátesszük a hajszálvékonyra szelt marha carpacciót és néhány szem sült burgonyát.

Larus (Várvizi Péter)

Főétel: Grillezett marharostélyos, fekete olívás, újhagymás, kápiaparikás burgonyával

Hozzávalók (4 főre):

A húshoz:

- 2 szelet marharostélyos (300 g / szelet)

- 10 g só

- 3 g bors

- 40 g vaj

Körethez:

- 300 g burgonya

- 200 g újhagyma

- 300 g kápia paprika

- 25 g fekete olívabogyó

- 70 g vaj

- 100 g só

- 300 g bors

Elkészítés:

1. Alaposan hevítsünk fel egy serpenyőt. Majd tegyük bele a marharostélyost, amit előzetesen megsóztunk. A serpenyőbe ne tegyünk zsiradékot, mert a faggyúból elegendő zsiradék kerül a serpenyőbe.

2. Erős lángon süssük a kívánt fokozatra.

3. Amikor a hús elérte a kívánt fokozatot, vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk pihenni. Majd tálalás előtt egy 10-10 mp-re visszatesszük a forró serpenyőbe, hogy a felülete szépen áthevüljön még egyszer.

4. Közepesen hevítsünk fel egy másik serpenyőt, amelybe tegyük bele a vajat majd a szeletekre vágott burgonyát és közepesnél nem erősebb lángon (nehogy a vaj elégjen) pirítsuk meg a burgonyát.

5. Ahogy a burgonya elkezd színt kapni, tegyük hozzá a feldarabolt, kimagozott kápiapaprikát és pirítsuk tovább.

6. Majd a végén tegyük hozzá a fekete olívavogyót, és finomra szeletelt újhagymát. Sózzuk, borsozzuk.

7. Tálalás: Helyezzük a tányérra a köretünket, és tegyük mellé a felszeletelt rostélyost, amelyre szintén egy kevés újhagymát szórunk.

A vörös húsok helyett inkább a csirke felé húz a szíved? Próbáld ki ezt a két receptet

Mustra