Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!

Olvasási idő kb. 4 perc

Hogyan és mit készít marhából, krumpliból és paprikából két profi séf? Videóban mutatjuk, és egy egyszerű, finom előétel és egy főétel receptjét is eláruljuk.

Minisorozatunkban - melynek első részét itt, másodikat pedig itt nézheted meg - két profi séfet kértünk meg, hogy olyan alapanyagok mellé, amiket mi is rendszeresen használunk otthon, válasszanak még néhányat, és főzzenek belőle nekünk valami izgalmasat. Sipos Andrásra (ő a Beefbar Budapest séfje) és Várvizi Péterre (ő pedig a Larus konyháját vezeti) esett a választásunk, a kötelező alapanyagok pedig ezúttal a marhahús, a paprika és a krumpli voltak. Először videóban mutatjuk a végeredményt, alatta pedig a recepteket olvashatod.

Receptek:

Beefbar (Sipos András)

Előétel: Marinált kápia paprika marha carpaccióval és sült burgonyával

Hozzávalók

- egy szelet marha bélszín

- egy lime

- egy evőkanál málnaecet

- só, bors

- egy burgonya

- kukoricaolaj

1. A bélszínt hajszálvékony csíkokra szeleteljük.

2. A kápia paprikát alufóliába csomagoljuk, 190 fokos sütőbe 30 percre betesszük. 

3. Hagyjuk az alufóliában kihűlni, majd kiszedjük a magját, leszedjük a héját, és ezt is csíkokra vágjuk.

4. A paprikát bekeverjük egy evőkanál málnaecettel, kevés limehéjjal és -lével összekeverjük.

5. A burgonyát sós vízben megfőzzük, golyókat vágunk belőle, és kukoricaolajban megsütjük.

6. Tálalás: a tányér aljára tesszük a málnaecetes-lime-os marinált paprikát, rátesszük a hajszálvékonyra szelt marha carpacciót és néhány szem sült burgonyát.

Larus (Várvizi Péter)

Főétel: Grillezett marharostélyos, fekete olívás, újhagymás, kápiaparikás burgonyával

Hozzávalók (4 főre):

A húshoz:

- 2 szelet marharostélyos (300 g / szelet)

- 10 g só

- 3 g bors

- 40 g vaj

Körethez:

- 300 g burgonya

- 200 g újhagyma

- 300 g kápia paprika

- 25 g fekete olívabogyó

- 70 g vaj

- 100 g só

- 300 g bors

Elkészítés:

1. Alaposan hevítsünk fel egy serpenyőt. Majd tegyük bele a marharostélyost, amit előzetesen megsóztunk. A serpenyőbe ne tegyünk zsiradékot, mert a faggyúból elegendő zsiradék kerül a serpenyőbe.

2. Erős lángon süssük a kívánt fokozatra.

3. Amikor a hús elérte a kívánt fokozatot, vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk pihenni. Majd tálalás előtt egy 10-10 mp-re visszatesszük a forró serpenyőbe, hogy a felülete szépen áthevüljön még egyszer.

4. Közepesen hevítsünk fel egy másik serpenyőt, amelybe tegyük bele a vajat majd a szeletekre vágott burgonyát és közepesnél nem erősebb lángon (nehogy a vaj elégjen) pirítsuk meg a burgonyát.

5. Ahogy a burgonya elkezd színt kapni, tegyük hozzá a feldarabolt, kimagozott kápiapaprikát és pirítsuk tovább.

6. Majd a végén tegyük hozzá a fekete olívavogyót, és finomra szeletelt újhagymát. Sózzuk, borsozzuk.

7. Tálalás: Helyezzük a tányérra a köretünket, és tegyük mellé a felszeletelt rostélyost, amelyre szintén egy kevés újhagymát szórunk.

A vörös húsok helyett inkább a csirke felé húz a szíved? Próbáld ki ezt a két receptet

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek