Ezeket az ételeket kínálja Pohner Ádám a balatonszemesi Kistücsök étteremben

Balatoni ínyenc menü 9000 forintért Pohner Ádámtól, szüret a nyugalmas-panorámás levendulásban 1000 forintért: két jó program hétvégére a magyar tengernél.

Több apropó is kínálkozik, ami miatt érdemes lesz a hétvégén a Balaton felé venned az irányt. A világ legmenőbb szakácsversenye miatt Balatonszemesre látogass el, Balatoncsicsót pedig a kevesek által ismert, ám annál csodásabb levendulása miatt keresd fel. 

Kóstolómenü a Kistücsökből

Miután Pohner Ádám és csapata nyolcadik helyen végzett Torinóban a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjén, és ezzel bejutott a végső megmérettetésre, hol máshol ennél, ha nem a Kistücsökben Balatonszemesen?! Pohner Ádám ugyanis amikor épp nem versenyzik, ebben az étteremben séfhelyettes.

Ahogyan azt már korábban írtuk, ha kíváncsi vagy, pontosan mit tud egy étterem, érdemes végigenned a kóstolómenüjüket. Itt ez Régiónk ízei névre hallgat, és fejenként 9900 forintból kijön az ötfogásos menü. Nyáron még üdvözlő pezsgő is jár mellé!

  • Szemesi zöldspárga savanyított eperrel, vászolyi friss sajttal
  • Sóskás, zöldfűszeres csurgatott tojásleves, római köménnyel
  • Enyhén füstölt balatoni angolna fehérboros újfokhagyma-mártással
  • Angusmarha-stefánia sült szezonális zöldségekkel, újburgonyával
  • „Bodzaleves” eperrel, vaníliás hideg túrógombóccal

Levendula Balatoncsicsóról

Ha szereted a levendulát, a tömeget meg nem, felejtsd el Tihanyt és látogasd meg inkább a balatoncsicsói Szent Balázs-hegyi levendulást! Idén megismétlik a "szedd magad hétvégéket", az elsőt június 15-17., a másodikat június 22-24., a harmadikat június 29. és július 1. között tartják. Egy 18 cm-es zacskónyi levendula 1000 forintba kerül, de ha lovon vagy biciklin érkezel, kapsz egy ajándék csokrot.

19390718 894261067396956 738553853084293898 o
Szent Balázs-hegyi levendulás / Facebook

A szervezők közleménye szerint "dúsan virágzó levendulabokrok, pazar kilátás, grillen készült fogások csak helyi alapanyagokból, levendulafröccs, levendula szörp vár.. A távolban hullámzik a Balaton, kirándulási úti célnak pedig ott van a Szent Balázs-hegyi templomrom, mindez egy csodás egész napos programot ad. Idei újdonság a levendula lepárlás bemutatója lesz, ahol az igazán türelmesek haza is vihetik a maguk által szedett virágokból készült olajat."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek