Gyors ebéd: zöldborsós-tejszínes csirkemell

Olvasási idő kb. 1 perc

Egyszerű csirkeétel, ami tökéletes a hét bármely napján. A hús a vajtól és a tejszíntől nem szárad ki, a fokhagymától pedig finom ízes lesz. A csirkét alaposan pirítsuk le, és gazdagítsuk zöldborsóval.

borsós csirke 1
Katuci

Mehet mellé rizs vagy krumplipüré, de zöldsalátával sem rossz. 

Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé
40 dkg fagyasztott,
extra zsenge zöldborsó
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dl zsíros habtejszín
3 dkg vaj
1 teáskanál kakukkfű
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors,
olívaolaj

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát nagyon finomra aprítjuk.
  3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vaj felét 2 evőkanál olajjal. Beletesszük a hagymát, és közepes lángon pároljuk pár percig, kicsit megsózzuk, majd több részletben rádobjuk a húst, úgy hogy mindig tudjon pirulni.
  4. Átsütögetjük 5-10 perc alatt. Rápréseljük a fokhagymagerezdeket, megszórjuk a kakukkfűvel, frissen őrölt borssal és sóval. Felöntjük egy kevés vízzel (vagy fehérborral), és félig lefedve pároljuk nagyjából 20 percig. A folyadékot mindig pótoljuk, hogy ne égjen le!
  5. Mielőtt elkészülne a hús (az utolsó felöntés előtt) hozzáadjuk a borsót is és a maradék vajat. 3-5 percig pároljuk, majd mehet rá a tejszín, amit még kissé beforralunk. Ha szükséges, még ízesítsük! Tálalás előtt megszórhatjuk friss petrezselyemmel, de akár egy kis kapor is jól áll neki.
borsós csirke2
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek