Imádjuk a házi készítésű szendvicskrémeket, ezért most a szezonális kedvencünkből, a cukkiniből is készítettünk egyet.
Katuci
Ha pedig azt a kevés sajtot kihagyjuk belőle, laktózmentes, vegán, sőt még paleo is.
Hozzávalók:
3 közepes méretű cukkini
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma (lehetőleg ez is új)
2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
só, bors
1 evőkanál friss, krémes kecskesajt (mascarponéval helyettesíthető)
kapor ízlés szerint
Katuci
Elkészítés:
- A hagymát, a fokhagymát és a cukkinit felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, rádobjuk a zöldséget, megpirítjuk. Ha már szép színe van, sózzuk és borsozzuk. Mérsékeljük a lángot, és készre pároljuk (ne maradjon már alatta lé).
- Levesszük a tűzről, ízlés szerint ízesítjük friss kaporral és egy kevés kecskesajttal. Végül simára dolgozzuk botmixerrel. Hagyjuk kihűlni, és már mehet is a kenyérre.
További kenyérrevalókat ITT talál.