Itt kereshetsz havi 500 ezer nettót: diploma sem kell hozzá

GettyImages-1485777582

A vendéglátóiparban fontos a néhány éves szakmai tapasztalat, a barátságos, nyitott személyiség és a legalább kommunikációs szintű angol nyelvtudás. Ezért cserében tisztességes fizetést adnak.

A Pénzcentrum összeszedte néhány friss álláshirdetés alapján, milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik a vendéglátóiparban szeretnének tevékenykedni. Az éttermekben, szállodákban és egyéb vendéglátóipari egységekben dolgozók akár havi nettó 500 000 forintot is kereshetnek – leginkább a befutott, színvonalas, nagyobb presztízsű helyeken.

Dolgozni csak pontosan, szépen

A portál szerint a jelentkezők kiválasztásánál fontos, hogy jó legyen csapatmunkában az illető, de képes legyen önállóan is dolgozni; a személyisége barátságos és nyitott legyen; munkáját pontosan és megbízhatóan végezze; megjelenése ápolt legyen; de értékelik a 2-3 éves szakmai tapasztalatot és a kommunikációs szintű angol nyelvtudást is.

Akár a nettó 500 000 forintot is elérheti a havi fizetés a vendéglátóiparban
Akár a nettó 500 000 forintot is elérheti a havi fizetés a vendéglátóiparbanGiselleflissak / Getty Images Hungary

Így alakulnak a fizetések a vendéglátóiparban

A vizsgált álláshirdetések szerint a fizetések nettó 300 000 és 500 000 forint között mozognak. Ez megegyezik a KSH által kalkulált átlagos januári bértartománnyal, de magasabb, mint a vendéglátóiparban dolgozók átlagos januári bére, amely akkor átlagosan bruttó havi 398 100 forint, tehát nettó 264 737 forint volt. A hirdetések között olyan is akad, ahol nem kell teljes munkaidőben dolgozni, csak a délelőtti, délutáni órákban, részmunkaidőben.

A fizetés az adott vendéglátóhely presztízsétől erősen függ, az eleve jobban befutott, színvonalasabb helyeken jobb fizetést adnak, ugyanakkor ott az elvárások is magasabbak a munkavállalókkal szemben.

Megterhelő lehet fizikailag

A munkahelyi juttatások közül a vendéglátóiparban dolgozók számíthatnak étkezési támogatásra, ingyenes kávéra, de vannak helyek, amelyek a munkába járást is támogatják. A vendéglátóiparban végzett munka azonban nagyon sok apró folyamatot fed le, igen megterhelő lehet fizikailag: az éjszakába nyúló munkavégzés, a folyamatos kommunikáció a vendégekkel és a fizikai aktivitás miatt nem számít könnyű pénzkeresetnek. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek