Kamaszon vitte el először gyermekeit a családi étterembe Gundel Takács Gábor

gundel-takacs-gabor(1)
Olvasási idő kb. 2 perc

A Gundel étteremben immár otthon érezhetik magukat a hallás- és látássérültek is, hiszen a felszolgálók megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt angol és magyar nyelven is, látássérültek pedig Braille-írásos étlapról ismerhetik meg a fogások történetét. Az akadálymentes közlekedés is megoldott az étteremben, amelynek történetéről Gundel Takács Gábor mesélt.

Gundel Takács Gábor anyai ágon a Gundel-család leszármazottja. A Feminának adott interjújában beszélt a családi tradíciókról, az étterem történetéről, és arról, is, mikor vitte el először gyermekeit a Gundelbe.

Az alábbiakban összeszedtük az interjú legfontosabb gondolatait:

  • Gundel Takács Gábor ükapja, Gundel János Bajorországból érkezett Magyarországra. Szállodás és vendéglátó volt, gyakorlatilag ő hozta létre az iparkamarát. Ő építette föl a család vendéglátós tradícióját, ám fiának, Gundel Károlynak köszönhető, hogy nemzetközileg is ismertté vált a Gundel név.
  • Az édesanyja, Gundel Márta révén leszármazottja a Gundel-családnak. Amikor a Magyar Televíziónál elkezdett dolgozni, egy már ott dolgozó kollégája, akit ugyancsak Takács Gábornak hívtak, kérte meg, hogy változtasson valamit a nevén. Ekkor vette föl a Gundel nevet.

Nagyon fontosnak tartja a pozitív hozzáállást Gundel Takács Gábor

  • Nagyapja, Gundel Károly úgy tartotta, a vendégszeretet a legfontosabb. Egyik kedvenc mondása volt: „Aki nem tud mosolyogni a vendégre, az inkább ne jöjjön vendéglősnek.” Gundel Takács Gábor ezt a mentalitást fontosnak tartja az élet minden területén. „Ha valaki jó érzéssel távozik valahonnan, azt a jó érzést fogja továbbadni a következő embernek, akivel találkozik” – mondta.
Gundel Takács Gábor családjának már nics köze jogilag az étteremhez
Gundel Takács Gábor családjának már nics köze jogilag az étteremhez
  • Tudatosan választotta ki, hogy mikor vigye el először gyermekeit a Gundelbe. Mindhárman kamaszok voltak, amikor erre sor került, mert azt akarta, hogy tudatosan éljék meg ezt a pillanatot.
  • A családnak már nincs köze az étteremhez sem üzletileg, sem jogilag, ám most úgy érzik, jó kezekben van. Az étterem a szocializmusban nem volt a legjobb állapotban, a rendszerváltás után Láng Györgyék vették meg, és komoly kutatómunkát végeztek, tudatosan építettek a hely tradícióira.
  • Valaha az étterem épületében lakott a család, így a legtöbb történet ehhez a helyhez kötődik. A Gellért szálló éttermét is egy időben Gundel Károly bérelte, így Gundel Takács Gábor nagyon örülne, ha a szálló megnyitásakor az egyik termet Gundel Károlyról vagy Gundel Ferencről neveznék el. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek