Ezért megéri egy grillezést összehozni – perui csirke zöld szósszal

Ha már citromosan és fokhagymásan is unod, próbáld ki ezt a klassz csirkét zöld szósszal, perui hangulatban. Ha egy kevés sáfrányos rizst is párolsz mellé, el is készült az izgalmas ebéd, amiben az alapanyagok ismerősek, mégis izgalmasabb, mint a jól ismert csirkés fogások.

A forró hús mellett a legfinomabb a zöld szósz.
A forró hús mellett a legfinomabb a zöld szósz.Candice Bell

Hozzávalók 2 személyre

A csirkéhez

  • 50 deka csirkecombfilé
  • 4 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, paprika, barna cukor, csili, lime leve és héja
  • 2 ek. tejföl

A szószhoz

  • 1 csokor friss koriander
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 3 ek. tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • 1 kisebb darab jalapeño paprika
  • só ízlés szerint
  • 0.5 darab biolime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Hagyd a csirkehúst a pácban legalább egy órán át, majd süsd készre a forró grillen. A szószhoz egyszerűen dolgozd össze annak hozzávalóit egy aprítógépben, majd a forró hús mellett tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek