Ezt a klassz padlizsánburgert kecskesajttal és lilahagyma-lekvárral készítettük el

Egy igazán finom vega szendvics következik, amit jó sok sajttal és fűszeres lilahagyma-lekvárral dobtunk fel. Utóbbihoz süsd meg a hagymákat vaj és olaj keverékén, ízesítsd sóval, balzsamecettel és barna cukorral, és már kanalazhatod is a szendvicsedbe.

Bármelyik kedvenc sajtod jó lesz hozzá.
Bármelyik kedvenc sajtod jó lesz hozzá.istetiana

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet padlizsán kissé besózva
  • 2 darab édes hamburgerzsömle
  • 1 nagy ek. vaj felolvasztva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 deka kecskesajtmorzsa
  • 2 ek. lilahagyma-lekvár
  • 2 szelet ementáli
  • 2 kis marék rukkola

A szószhoz

  • 2 ek. majonéz
  • 2 ek. BBQ-szósz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd el a fokhagymával, és ezzel kenegesd meg a padlizsánokat. Grillezd meg, majd amíg forró, olvaszd rá az ementálit. A szósz hozzávalóit keverd el, a félbevágott zsömléket is grillezd meg (ha maradt egy kis fokhagymás vaj, azzal is kend meg), majd ha ezzel megvagy, a hozzávalókból állítsd össze a hamburgereket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek