Így grillezd a bélszínt, hogy a legfinomabb legyen

Nem is kell mellé túl fűszeres köret, csak egy mustáros-zöld borsos szósz és egy kevés paradicsom és jégsaláta köretként. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kevés whiskyt is adj a mártáshoz.

Zöldségeket is grillezz mellé.
Zöldségeket is grillezz mellé.10'000 Hours

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb szelet bélszín
  • ízlés szerint olaj, só, bors, zöld bors
  • 2 vékony szelet vaj
Recept idők

Elkészítés:

Vágd a húst maximum 2-3 centis pogácsákra. A rózsaszín belsőt 5-6 perces sütési idővel érheted el. Nem kell hozzá más, csak olaj, só és bors, majd a jól előkészített (faszenes) grill. Adj neki 3-4 percet mindkét oldalán, tedd rá a vajat, majd öt percen át pihentesd fogyasztás előtt. 

kapcsolódó Tanulj meg profin grillezni 7 + 1 egyszerű lépésben
Tanulj meg profin grillezni 7 + 1 egyszerű lépésben

Mutatjuk a legfontosabbakat, első a biztonság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezért megéri egy grillezést összehozni – perui csirke zöld szósszal

Ha már citromosan és fokhagymásan is unod, próbáld ki ezt a klassz csirkét zöld szósszal, perui hangulatban. Ha egy kevés sáfrányos rizst is párolsz mellé, el is készült az izgalmas ebéd, amiben az alapanyagok ismerősek, mégis izgalmasabb, mint a jól ismert csirkés fogások.

június4., 10:52

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Olasz grillzöldségsaláta balzsamecettel és parmezánnal – hidegen még finomabb

Nem kötelező a grillen csakis húsokat készíteni. Ha húsmentes napot tartanál, néhány perc alatt süsd készre kedvenc zöldségeid és készítsd el ezt a remek, olasz salátát. Csinálj belőle jó nagy adagot, mert hidegen még finomabb.

június2., 10:44

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Alma grillezve fahéjjal, karamellszósszal és granolával

Remek tavaszi és nyári finomság, ami tökéletesen helyettesíti a süteményeket egy-egy forró napon. Ha még egy kanál mogyoró- vagy karamellfagyi is akad a tetejére, tökéletes desszert lesz belőle a grillezett húsok után.

június2., 10:24

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Mustra