Idén rengeteg szemetet akartak velünk megetetni, karácsonyra pedig mindenkinek azt kívánjuk, hogy 2018-ban már ne tudjunk ennyire gusztustalan galériát összerakni.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági leplezi le azon piaci szereplőket is, akik gusztustalan körülmények között tárolnak undorító élelmiszereket, amiket esetleg eladásra is szánnak. És akkor is figyelmeztetnek, ha Kylo Ren egy műanyag tányéron keresztül áramló erővel mérgezi a fiatalságot.
Fotó: NeBIh
De nem hiába dolgozik egy cégnek Minnie egér és Kylo Ren, a májban és vesében raktározódó, erősen rákkeltő kadmium egy ilyen cukinak tűnő egérből is ki tud oldódni.
Fotó: nebih.gov.hu
Apropó egér. Ez a példány sajnos belehalt a konyhai kalandokba, májusban találták meg a maradványait egy budapesti étteremben.
Fotó: nebih.hu
Mondjuk nem is csoda, mert eléggé méltatlan állapotok uralkodtak az egykoron szebb napokat is megélt vendéglőben.
Fotó: nebih.hu
A 2012-es garnélaévjárat minden bizonnyal elég jó lehetett, hiszen 2017-re is beraktároztak belőle a fagyasztóban.
Fotó: nebih.hu
És ez volt az az étterem is, amelyről egy csodálatos művészfilm készült. Külön kiemelendő az a rész, ahol a fényben táncoló molylepke mutatja az utat az ellenőröknek a rothadó egértetemig.
Fotó: nebih.hu
És ők azok, akik a NAV és az Europol segítségével a hamis élelmiszerektől is megszabadítják a boltokat. Mert hát ahogyan a Nike cipőket, úgy a kaviárt és még az ásványvizet is hamisítják.
Fotó: NeBIh
Nem feltétlenül jó látni, hogy milyen körülmények között állítanak elő élelmiszereket emberi fogyasztásra. Ez például egy peresztegi húsüzemben készült, ezen a kazánon melegítették a mosogatóvizet és a dolgozóknak a kézmosó vizet.
Fotó: NeBIh
A húsüzembe az egereknek is szabad bejárása volt.
Fotó: NeBIh
A disznósajtot például meg is csócsálták, erre a teljesen szabálytalanul ácsorgó, híg levű hústermékre már ők sem fanyalodtak, inkább az ilyen ládák mellé szartak.
Fotó: NeBIh
Az egy dolog, hogy penészes a kolbász, de a közleményből az is kiderült, hogy a ládamosó helyiségben épp dugulás volt, a szennyvíz a kolbász érlelésére használt terembe folyt.
Fotó: NeBIh
Vásárosdombó egyik boltjában kitört a retróláz, és telepakolták a boltot évek óta lejárt szavatosságú termékekkel.
Fotó: nebih.hu
Az egerek viszont elhíztak, mert egész nap kekszet zabáltak, persze csak olyat, ami még nem járt le.
Fotó: nebih.hu
Volt 2013-ban lejárt konzerv és olyan termékek is, amikről inkább lekaparták a szavatossági időt.
Fotó: nebih.hu
Ne felejtsük el a Nagyi nem túl vendégbarát palacsintázóját sem, ahol sem a takarítás, sem az ételtárolás, sem a személyzet nem volt megfelelő.
Fotó: nebih.gov.hu
Volt viszont milánói makaróni mellett tárolt túrókrém és tejszínes-sonkás gombakrém, amibe belelógott egy kis gyümölcs. Egyiket sem takarták le, viszont megfűszerezték egy kis rozsdával.
Fotó: nebih.gov.hu
A vendégek dicsérték a konyhát, de úgy tűnik nem láttak be a kulisszák mögé. Egyébként gusztustalan konyhák témakörben még erős induló volt a budapesti Napsugár Pékség is, ahol videón lehet megtekinteni, milyen is az, mikor a rozsda, a pergő vakolat és az egérszar eggyé válik a péksüteményekkel.
Fotó: NeBIh
Ez pedig a legutóbbi razzia, ahol a budai Fény utcai piacon értelmezték újra a higiéniai szabályokat, és együtt lógott a kolbász az esernyővel, valamint együtt pihent a papucs és a romlott szalámi.
Fotó: nebih.gov.hu
Hogy az ilyen húskészítményekkel mi az eladó célja, azt egyáltalán nem értjük, mindenesetre ne felejtsük el, hogy 2017-ben parázhattunk még a rovarölős tojástól, éles szilánkos makrélától, és a teljesítménynövelőkkel sem jár jól az ember.
Idén rengeteg szemetet akartak velünk megetetni, karácsonyra pedig mindenkinek azt kívánjuk, hogy 2018-ban már ne tudjunk ennyire gusztustalan galériát összerakni.