Könnyű fogás az ünnepek utánra: sajttal és sült hagymával töltött tök

Tököt csak nagy adagban érdemes sütni, és ha maradt belőle néhány darab, érdemes megtöltened a kis tökhajókat. Szerintünk sajttal és hagymával a legfinomabb, de jól illik hozzá egy kevés kolbász vagy bacon is.

Friss zöldfűszerekkel még finomabb.
Friss zöldfűszerekkel még finomabb.jjpoole

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab tökszelet
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
  • ízlés szerint só, oregánó, bazsalikom és bors
  • 1 bögre reszelt cheddar
  • 2 ek. natúr sajtkrém
  • 1 tk. vaj
  • 1 tk. méz
  • 1 ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Ehhez a recepthez bármelyik kedvenc, süthető tökfajtád jó lesz. Süsd készre a félbevágott szeleteket, majd kend meg egy kevés mézzel összeolvasztott vajjal. A bacönt egy serpenyőben süsd meg kissé, és puhítsd meg mellette a hagymát. Ha langyosra hűlt, add a keverékhez a többi szükséges alapanyagot, és vájd ki kissé a tökök belsejét is, majd azt is add hozzá. Töltsd vissza a zöldséghajókba, és 10 perc alatt süsd készre a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek