Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

Egy kevés füstös csilipaszta is jól illik hozzá.
Egy kevés füstös csilipaszta is jól illik hozzá.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab nagyobb (hamburger)zsömle
  • 20 deka maradék sült pulyka felszeletelve
  • 1 nagy marék rukkola
  • 3 ek. sajtkrém
  • 1 ek. majonéz
  • 1 evőkanál narancslekvár
  • ízlés szerint só, rózsabors, szerecsendió
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Vajazd meg és pirítsd meg kissé a félbevágot zsemléket. A sajtkrémhez add a majonézt, narancslekvárt, sót és borsot, majd ezzel kend meg a bucikat. Erre jöhet a rukkola, majd a hús, és már el is készültél. Ha sajtot is szeretnél bele, egy-egy vékony szál aromás ementáli lesz a tökéletes hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek