Maradékmentés okosan: készíts barackos-mogyoróvajas csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

Egy kevés erdei gomba is jól áll neki.
Egy kevés erdei gomba is jól áll neki.elena_hramowa

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 2 nagy evőkanál mascarpone
  • 20 deka őszibarack felcsíkozva
  • 10 deka aszalt barack felkockázva
  • 0.5 darab bionaracs leve és héja
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1 tk. mogyoróvaj
  • friss petrezselyem és citromfű a tetejére (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A forró vaj és olaj keverékén süsd meg a befűszerezett húsokat néhány perc alatt, majd sorban add hozzá az összes szükséges alapanyagot. Ezek után már nem kell főznöd, elég összemelegíteni a keveréket és a kiválasztott körettel tálalni. Friss zöldfűszerekkel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek