Ez a gyors pulyka tikka masala remek fogás lesz a két ünnep között

Nem lesz vele sok dolgod, és éppen azt kínálja, amire karácsony után vágyunk. Könnyű, zöldséges fogást, ami hamar elkészül, és nincs köze a töltött káposztához és bejglihez. Ta-dam!

Egyszerű naankenyérrel is finom.
Egyszerű naankenyérrel is finom.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 ek. naprafogóolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • ízlés szerint koriander, füstölt paprika, só, bors, köménymag, kurkuma, garam masala, fahéj
  • 1 nagy evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 50 deka pulykamell felkockázva
  • 10 deka mascarpone
  • 1 ek. joghurt
  • friss koriander a tálaláshoz
  • 25 deka konzervparadicsom
  • 1 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
  • 1 ek. mangócsatni
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát az olajon, majd mehet hozzá a fokhagyma és a hús. Ha a pulyka megsült, add hozzá a zöldségeket, majd 5-10 perc után sorban add hozzá a többi alapanyagot, és forrald össze a ragut. Melegen, naankenyérrel vagy korianderes rizzsel tálald.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek